петак, 29. мај 2020.

Potvrđeni datumi Beer festa i Music weekaOsamnaesti Belgrade Beer Fest će biti održan od 20. do 23. avgusta, a Music Week od 28. do 30. avgusta na beogradskom Ušću.

"U više nego vanrednim okolnostima, opet želimo da potvrdimo rešenost organizacionog tima Cloud festivala da će sve dimenzije festivala biti prilagođene periodu posle pandemije korone, istovremeno se radujući što desetomesečni rad ipak neće biti uzaludan. Apsolutno smo spremni da poštujemo sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju biti na prvom mestu.
Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta svakako negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji. Situacija je daleko od sjajne, ali činimo sve da u okolnostima velikih limita napravimo dobra i zanimljiva festivalska izdanja, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse."

Prvo izdanje festivalske platforme Cloud, u okviru koje su prošle godine na Ušću održana tri muzička festivala, posetilo je više od 920.000 ljudi. Cloud festivali su tako postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije. Beogradska kulturna mreža i Skymusic su organizaciju i produkciju festivala podigli na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata.

Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer manifestacioni turizam, pogotovo sada, mora biti jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Države koje to prepoznaju brže će obnoviti turizam od drugih. Više detalja o samim festivalima, programu i sadržajima, očekujte u nedeljama pred nama, prenosi B92.net

Нема коментара:

Постави коментар