четвртак, 16. април 2020.

Phaneron predstavlja "Toleranciju"Treći singl zagrebačkog alt. rock benda Phaneron "Tolerancija" govori o percepciji, suočavanju i prihvatanju vlastite tolerancije pod uticajem spoljnih ideja, stavova i načina života."Tolerancija je dio nas, samo je pitanje kako je tko i kada dozira. Danas smo pod svakodnevnim utjecajem tuđih ideja, stavova i načina života, koji nam se ponekad i nametnu, što nije lako progutati. Činjenica je da smo svi na kraju različiti i ne možemo promijeniti tko smo, ali uz naučenu toleranciju možemo bolje shvatiti potencijalni problem, te ga za početak mijenjati u sebi, na bolje.“ – Stefan Nožica (vokal i autor teksta)

Muzika: Nikola Lugović, Hrvoje Ćurlin, David Lipovac, Luka Letica Grgas
Tekst : Stefan Nožica
Produkcija i aranžman : Leo Anđelković
Za aranžman su zaslužni Leo Anđelković i Nikola Lugović (bass), a strukturu pesme  su upotpunili i Hrvoje Ćurlin (gitara), kao i  David Lipovac (bubnjevi).
Ideju i tematiku spota potpisuje Diana Kralik

„Što se instrumentalnog dijela tiče, kroz ovu pjesmu, cilj je bio podići zvuk benda na malo viši nivo, kombiniranjem funk i groove elemenata s već prepoznatljivim identitetom benda“ – Nikola Lugović.
Bend je trenutno u fazi rada i skupljanja materijala za novi album


"Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao krajem 2013. godine kao akustični projekt Nikole Lugovića;  (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice; (vokal; ex bend Penny Lane). Nakon par mjeseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku "Memories" te su izbacili prvi singl i spot za pjesmu ‘’Cold Sharped Knife’’. Ubrzo nakon toga upotpunjuju bend, te nastupaju u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica  Kulture, Vintage Industrial Bar itd. Danas, uz Stefana i Nikolu, bend čine Hrvoje Ćurlin (gitara), te David Lipovac (bubnjevi). Zvuk benda obilježili su smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka i prog.-rocka. Bend je početkom ljeta 2016. izbacio EP ''Live in Sax'' te je nastupao na INmusic fesivalu. Kroz proljeće/jesen 2018. bend je pod producentskom palicom Lea Anđelkovića snimio album naziva “Rekord Ploča”  na kojem vokalne harmonije upotpunjuje Leo Anđelković a pridružio mu se Yogi Lonich na električnoj gitari (Chris Cornell) solažom na pjesmi „Kreni Dalje” ujedno i prvim singlom albuma.

Нема коментара:

Постави коментар