недеља, 29. март 2020.

Udruženja apeluju: Pomoći samostalnim umetnicima u vanrednom stanjuKoordinacioni odbor reprezentativnih umetničkih udruženja, u pismu ministru kulture i informisanja Vladanu Vukosavljeviću, upozorava da su samostalni umetnici, zbog epidemije virusa korona, "u situaciji da više skoro uopšte ne mogu obavljati svoju delatnost i ostvarivati zaradu za svoj i za život svojih porodica.

Koordinacini odbor očekuje od organa Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Beograda "da se u najskorijem roku razmotre mogućnosti za pružanje pomoći samostalnim umetnicima u vanrednom stanju i da se donese odluka o vidovima pomoći.

Posle prestanka vanrednog stanja, Koordinacioni odbor predlaže da se razmotre opcije poreskih olakšica za samostalne umetnike zbog nemogućnosti rada i prometa u vanrednom stanju.

Reprezentativna udruženja, takođe, očekuju da gradski, pokrajinski i republički konkursi za programe budu sprovedeni onako kako su i bili predviđeni.

Udruženja su spremna da pruže pomoć u realizovanju eventualnih programa kojima bi se u ovoj teškoj atmosferi, kroz kreativnost, očuvali duh i trezvenost društva u borbi sa nastalom pošašću.


Izvor: N1info

Нема коментара:

Постави коментар