петак, 20. март 2020.

Subversion BL objavio novi singl "SOPHIA"



Bend Subversion BL je objavio, svoj četvrti po redu, singl  "SOPHIA"



Subversion je bend formiran pred sam početak rata u Bosni i Hercegovini i u svojim prvim mesecima postojanja snimio je demo u studiju „Plazma“ kod prof. Borisa Dražića, i održao koncert u klubu Stelekt u Tuzli uz grupu Rescue Party iz Banjaluke.
Ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju, sve do kraja 1995. godine kada bend održava koncert u banjalučkom KSET-u.
Nakon sporadičnih pokušaja da nastavi sa radom bend je imao ogromnu pauzu sve do 2015. godine, kada ponovo počinje sa radom, a sadašnju postavu čine Dalibor Mrša, bass - vokal, Borko Stajčić gitara - prateći vokal i na bubnjevima David Popović, koji se bendu pridružio u aprilu 2018.god.
Od prvobitnog alternativnog noise benda, sadašnji zvuk je mnogo jasnije izražen, sa žešćim i energičnijim tonovima u kojima se susreću punk, metal, HC i rock, sa ponegde izraženim alternativnim elementima, sa jasnom namerom da se kreće u okvirima i formama novog punk-a.
U avgustu 2017. godine bend je realizovao projekat pod nazivom "Demo proba 2017. godine", koji predstavlja studijski snimak probe sa šest autorskih pjesama: 1. "Stapanje", 2. "Slobodna", 3. "Sam", 4. "Najbolji party", 5. "Plačko", 6. "Spika do vijeka".
Početkom 2019.godine, počinje rad na prvom studijskom albumu, a u maju iste godine izlazi spot za pesmu "Naši heroji", a zatim i "Subverzija", koja predstavlja naslovnu numeru albuma.

Vizija benda je da tekstovima i muzikom iskaže svoj doživljaj lične i socijalne realnosti, izrazi svoju kreativnost, sa nadom da će poruke koje se tim putem šalju imati pozitivan uticaj na one koji ovu muziku slušaju.

Нема коментара:

Постави коментар