четвртак, 12. март 2020.

Novo izvođenje mjuzikla ''Kosa'' - ''Sloboda je muzika. Nosi duh nade“Interesantan je podatak da je prva predstava pripemana svega pet nedelja, a u njoj je učestvovalo preko 50 ljudi.


Preko 29 umetnika na sceni, u raskoši boja, energiji pokreta i muzičkoj harmoniji hipi-doba, ponovo će zablistati na daskama Kombank dvorane 10. maja, dva meseca nakon beogradske premijere na istom mestu.

Predstava nastala na istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana okupiće ponovo glumce Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, koji će kao i na samoj premijeri, u jedinstvenom glumačkom nadahnuću, praćeni orkestrom Davida Klema na sceni, Beograđane podsetili na tadašnji duh slobode i promena, ali i na teme koje su jednako aktuelne kao i 1969. godine, a obrađene u savremenom umetničkom maniru.


U ovoj emotivnoj priči o mladim ljudima koji tragaju za promenom, protkanoj rediteljskim žarom mađarskog reditelja Petera Telihalija, publika će imati prilike da čuje muzičke deonice poput čuvenog hita „Let the Sunshine in“ i druge tematske numere iz Kose. U vatrenom „umetničkom plesu“, autentičnim kostimima i uz vernu scenografiju, glumci i orkestar verno dočaravaju energiju toga doba, prenosi B92

Podsetimo, prošlogodišnjoj premijeri predstave u Novom Sadu prisustvovao je proslavljeni holivudski glumac Džon Sevidž, koji je uoči događaja poručio “Sloboda je muzika. Nosi duh nade“.

Нема коментара:

Постави коментар