уторак, 24. март 2020.

Evropska noć muzeja i manifestacija Muzeji za 10 odloženi



Evropska noć muzeja se odlaže za subotu 14. novembar, tako da će se manifestacija Muzeji za 10 održati od 9. do 15. novembra 2020., saopštili su danas organizatori.

Kako navode u saopštenju, to su upravo informacije dobijene od glavnih evropskih koordinatora iz Ministarstva kulture Francuske, a razlog tome je aktuelna zdravstvena situacija u svetu i mere koje su uvedene radi sprečavanja širenje korona virusa koje su i dovele do zatvaranja muzeja.

U međuvremenu, iako uvođenje karantina ograničava mogućnosti muzeja da dopru do svoje publike, muzeji u Srbiji pokazuju veliku kreativnost koristeći snagu društvenih medija i digitalnih platformi.

„Na nama je da svojim aktivnostima u digitalnom svetu pomognemo ljudima da što bolje prebrode izolaciju, da im kroz virtuelne muzejske posete pomognemo da se opuste i uklone stres. Digitalni i onlajn događaji su više nego dobrodošli“, dodaju u saopštenju.

Međunarodni savet muzeja (ICOM) je pomoću haštaga #MuseumsAndChill pokrenuo kampanju na društvenim medijima za promociju aktivnosti muzeja koji dopiru do publike kod kuće, prenosi Danas online.

A kako se dodaje na kraju, upućen je poziv svim muzejima da pošalju svoje digitalne sadržaje kako bi ih objedinili i objavili na sajtu www.muzejisrbije.rs

Нема коментара:

Постави коментар