уторак, 21. јануар 2020.

ELVIS JR KURTOVICH U PETAK U GARAŽI!Ovog petka, 24.januara u klubu Garaža očekuju  vas Elvis Jr Kurtovich i najveći hitovi grupe Zabranjeno pušenje!


Elvis Jr Kurtovich je sarajevsko-beogradska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo. Na nastupima, pored svojih dobro poznatih pesama (Haile Selasije, Dabogda crk’o rokenrol, Baščaršy hanumen, Jugo 45…), bend izvodi i najveće hitove grupe Zabranjeno pušenje (Nedjelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i žuga, Hadžija il bos, Djevojčice kojima miriše koža…), čime koncerti prerastaju u veseli i energični new primitivs show.


Pored 3 predratna albuma grupa je 2000.godine izdala album „Welcome to the beautiful world of New primitivs“, a poslednji „Koševo zove“ je objavljen 2011.godine i na njemu su gostovali dr Nele Karajlić i Prljavi inspektor Blaža. Spot za pesmu “Učipi se” izašao je na proleće iste godine.

Grupa je legitimni naslednik benda Elvis J. Kurtovich & his Meteors, odnosno teško je zamisliti bilo koju pesmu ovog benda bez prepoznatljivog Rizinog glasa. Klasičnu rokersku četvorku čine Gizmo (bubnjevi), Skoki (bas gitara), Maslo (gitara) i Rizo (pleše i peva). Mnogobrojni koncerti širom regiona i inostranstva su iza grupe, ali elan i želja za rock’n’roll-om su i dalje prisutni i lako uočljivi na nastupima. Tokom 2011. godine uspešno je proslavljena trideseta godina od nastanka new primitivs pokreta.

U četvrtu deceniju rada grupa ulazi pripremajući novi album radnog naziva „Priznaj gdje je droga!“, pritom ne zapostavljajući koncertnu aktivnost.

 

ULAZ: 300 RSD

Нема коментара:

Постави коментар