недеља, 26. јануар 2020.

Digitalno restauriran film "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT"

                         
Digitalno restaurirana verzija filma "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" Dušana Makavejeva premijerno je prikazana u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru projekta "Vip Kinoteka".

Ovom projekcijom, u subotu uveče, na simboličan način obeležena je i godišnjica smrti reditelja u sali koja po njemu nosi naziv "Makavejev".

"Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" iz 1967. je drugi po redu dugometražni film Dušana Makavejeva. Ovaj film , snimljen u produkciji Avala filma predstavlja jedno od najreprezentativnijih ostvarenja crnog talasa, reditelja koji je ostavio za sobom vrhunski doprinos kako u domaćoj, tako i u svetskoj kinematografiji.

Glavne uloge u filmu odigrali su Eva Ras i Slobodan Aligrudić, a kroz njihov odnos u filmu Makavejev uspeva da indirektno kritikuje čitavo društvo, koje samo naizgled izgleda zdravo.

Premijeri digitalno restaurirane verzije jednog od najboljih ostvarenja crnog talasa prethodio je razgovor posvećen stvaralaštvu Dušana Makavejeva, pokazujući da umetnici nastavljaju da žive kroz svoja dela, a događaj je protekao u prisustvu velikog broja zvanica, prijatelja i nekadašnjih Makavejevih saradnika, prenosi N1info




"Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" je 14. digitalno restaurirani film u okviru projekta "Vip Kinoteka", koji je nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, sa ciljem da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Beogradska publika će imati priliku da pogleda ovo ostvarenje u najboljem kvalitetu slike i tona na besplatnim projekcijama 14. februara u dva termina, u 18 sati i 20.30 sati. Svi zainteresovani ulaznice će moći da preuzmu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Broj mesta je ograničen, a maksimalan broj ulaznica koji može da se preuzme je dve po osobi.

Нема коментара:

Постави коментар