среда, 22. јануар 2020.

"Bodri me" - novi singl benda Prljavi Romeo!



Apatinski bend “Prljavi Romeo” ima novi video singl   “Bodri me“ kojim najavljuju početak rada na novom, trećem po redu albumu.


Bend Prljavi Romeo započinje svoj autorski rad 2008. godine pod nazivom Change. Te godine su uradili osam demo pesama, od kojih sedam na srpskom i jednu na engleskom, i tako, zahvaljujući njima, nastupili u finalu Zaječarske gitarijade.

Već 2009. godine snimaju dve pesme u studiju Pozitive u Novom Sadu, gde ih zatim izdaju za kompilaciju „Demonstracija mladosti”.

Krajem 2010. godine, prekidaju saradnju sa pevačicom Milicom Djapić i ritam gitaristom Borisom Gnjatovićem. Kao klavijaturista, u bend dolazi Goran Goretić, a na mesto vokala prelazi gitarista Stevo Rađenović. U toku 2011. godine snimaju dva spota za pesme „Moj džep je dobio rak” i „Disko mama”.

2012. godine,počinju rad na albumu prvencu, gde se kao prateći vokal pridružuje Danijela Vuk, a zatim je odlučeno i da zbog pesama na domaćem jeziku, drugačijeg žanra, krene novi autorski rad pod imenom Prljavi Romeo.
Krajem 2012. godine, pod tim nazivom, snimaju singl, a zatim i spot za pesmu „Amajlija”, kojim je najavljen album prvenac.

Početkom 2013. bendu se priključuje gitarista Dušan Kljaić i tada izbacuju novi singl „Sećanje”. Da bi zaokružili najavu albuma, odlučili su da u septembru 2013. godine izbace treći singl „Ledena”, a zatim je snimljen i spot za pesmu „Istina”, koji se pojavio u decembru 2013. godine, kada i album u izdanju Beogradske izdavačke kuće ONE records.

Pocetkom 2014. godine bend napusta gitarista Dusan Kljaic,tako da bend nastavlja rad kao trojka. 2015. godine zapocinju rad na drugom albumu snimajuci novu verziju pesme "Moj Dzep Je Dobio Rak" , koju su objavili u aprilu, a zatim i pesmu "Igra" koju su objavili u septembru 2015. godine.
U martu 2016. godine objavljuju novu pesmu i spot "Svojim Putem Vodjen" po kojoj ce se i zvati novi album koji planiraju objaviti pocetkom 2017. godine
Septembra 2017. godine, grupa se pojačava novim članom. Na mesto vokala, pored Steve Rađenovića, dolazi i Ilija Zobenica. Grupa Prljavi Romeo tada, sa Ilijom, snima nekoliko obrada (covera), a zatim još dve nove autorske pesme planirane za novi album grupe . Taj novi album nazvan, “Svojim putem vođen“, izdat je oktobra 2018. godine, sada se to već sa sigurnošću može reći, za renomiranu izdavačku kuću iz Zemuna, RnR Records.



Нема коментара:

Постави коментар