четвртак, 19. децембар 2019.

PHANERON – "Izroni van"



„Izroni van“ je drugi singl zagrebačkog alt. rock benda Phaneron, koji govori o borbi s unutarnjim strahovima, često interpretiranih kroz anksiozne poremećaje s kojima se većina ljudi danas bori.



„Tjeskoba često ne bira ni vrijeme ni mjesto i to može biti ozbiljan problem, pogotovo ako se čovjek nikada prije nije susreo sa sličnim. Kao i do sad, i ovaj sam put u ovoj pjesmi htio dočarati priču mladog čovjeka, koji pokušava unutar sebe pronaći baš onu misao, koja će mu pomoći da na kraju izroni van, odnosno probudi se, vrati u realnost i shvati da možda ipak postoji rješenje za nešto što se samo u trenutku čini nemogućim. Ta mlađa ili starija osoba mora zaokupirati svoj um i misli sa što pozitivnijim stvarima, no ako ih nedostaje, sigurno ima ljudi, koji su u blizini i voljni slušati.“ – Stefan Nožica (vokal)

Bend je trenutno u fazi rada na novim pesmama i promociji ovogodišnjeg albuma „Rekord Ploča“. Želja za iduću godinu je snimiti novi materijal i predstaviti ga uživo publici, kao i ostale pesme, koje prate bend od samog početka.



Phaneron je alternativni rock bend koji je nastao krajem 2013. godine kao akustični projekt Nikole Lugovića; 1990. (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice; 1989. (vokal; ex bend Penny Lane). Nakon par meseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku "Memories" te su izbacili prvi singl i spot za pesmu ‘’Cold Sharped Knife’’.
Ubrzo nakon toga upotpunjuju bend, nastupaju u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture, Vintage Industrial Bar itd.

Danas, uz Stefana i Nikolu, bend čine Hrvoje Ćurlin; 1989. (gitara), kao i  David Lipovac; 1993. (bubnjevi). Zvuk benda obeležili su smerovi poput grungea kao i određeni delovi funka i prog.-rocka.

Bend je početkom leta 2016. izbacio EP ''Live in Sax'' i  nastupao je  na INmusic fesivalu.
Kroz proleće/jesen 2018. bend je pod producentskom palicom Lea Anđelkovića snimio album naziva “Rekord Ploča”  na kome vokalne harmonije upotpunjuje Leo Anđelković a pridružio mu se Yogi Lonich na električnoj gitari (Chris Cornell) solažom na pesmi „Kreni Dalje” ujedno i prvim singlom albuma.

Нема коментара:

Постави коментар