уторак, 26. новембар 2019.

TV kostimi Betmena i Robina na aukciji po neverovatnoj ceni!



Kostimi Betmena i njegovog pomoćnika Robina iz TV serije koja se emitovala šezdesetih godina prošlog veka uskoro će biti ponuđeni na aukciji u Los Anđelesu zajedno sa zbirkom ostalih predmeta iz serija iz tog doba, "Zvezdanih staza" i "Srećnih dana".


Kostimi u koje su bili odeveni superjunaci 120 epizoda Betmena emitovanih između 1966. i 1968. su u retro stilu, ali na licitaciji koja će se organizovati 17. decembra mogli bi postići cenu od 150.000 do 200.000 dolara.

Iz specijalizovane aukcijske kuće Profili u istoriji kažu da je reč o jedinim kostimima koje su nosili tadašnji Betmen, Adam Vest i Robin, Bert Vard.


Pod čekić će i ostali predmeti iz serije, poput poprsja Šekspira koje skriva dugme za otvaranje Betmenove pećine i crveni telefon, sastavni deo betmobila.

Zbirku, koja se smatra jednom od najvećih na svetu, čine i tunike koje su nosili Vilijam Šanter i Leonard Nimoj, odnosno kapetan Džejms Kirki dr Spok u seriji Zvezdane staze, čija se vrednost procenjuje na 40.000 do 60.000 dolara.


Izvor: INDEX.HR

Нема коментара:

Постави коментар