недеља, 24. новембар 2019.

Inter/Akcija 2019 u Galeriji Doma omladine Beograda 26.novembra



Kroz različite medije i tehnike mladi umetnici iskazuju svoje poglede na pitanja o sadašnjosti, njene različite forme, fenomene i tendencije.


Višedecenijska saradnja Doma omladine Beograda sa Fakultetom likovnih umetnosti (FLU) nastavlja se još jednom izložbom iz serijala Inter/Akcija koji predstavlja dijalog o savremenim umetničkim praksama ostvaren između studentkinja i studenata FLU i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Izložba u Galeriji DOB-a, koja će biti otvorena 26. novembra, nastaje četvrtu godinu zarednom na osnovu zajedničkog rada i primene dosad stečenih znanja studenata oba fakulteta, koji time čine iskorak u prikazivanju različitih stavova i pogleda na savremenu umetnost.

                              Anja Tončić

Izložba okuplja umetničke pozicije studenata završnih godina FLU koje se kreću od subjektivnih poimanja stanja savremenosti do razmatranja njenih širih društvenih okvira. Kroz različite medije i tehnike mladi umetnici iskazuju svoje poglede na pitanja o sadašnjosti, njene različite forme, fenomene i tendencije. Inter/Akcija tako na svež način otkriva presek aktuelnih gibanja u okviru najmlađe generacije umetnica i umetnika koji aktivno istražuju u poljima formalnog, pojavnog, verbalnog i vizuelnog; suprotstavlja raznorodne identitete novih umetnika i novih kustosa, a njihovu zajedničku imaginaciju pretače u izložbu.

Takav vid povezivanja i zajedničkog rada omogućava učesnicima da za vreme studija razviju veštine prezentacije i intepretacije umetničkog dela i, kao konačan cilj, ostvare svoje ideje kroz izlagačku delatnost.

                                Bogoljub Đoković


Učesnici projekta Inter/Akcija 2019 su: Bogoljub Đoković, Lazar Njegomirović, Petar Kovačević, Tamara Spalajković, Vukašin Raduški, Anja Tončić, Ivana Kućina, Nebojša Adamović, Kristina Armuš, Zlata Vučetić, Minja Velemir, Jefimija Đokić, Stefan Ralević, Sofija Šakota i Teodora Anđelković.
Mentorke projekta su: dr Biljana Đurđević (FLU), dr Olivera Parlić (FLU) i dr Ana Ereš (Filozofski fakultet).

Izložba će biti otvorena do 9. decembra.
Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Espreso.rs

Нема коментара:

Постави коментар