среда, 27. новембар 2019.

Bisera Veletanlić promovisala kompilaciju hitova u Zagrebu



Nakon Beograda, došao je red na njen rodni grad, te je predstavila u studiju CMC televizije, zajedničko muzičko izdanje Kroacija rekordsa i PGP RTS- a.

Pred brojnim gostima, uz prisustvo čelnika dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće i predstavnika hrvatskih eletktronskih i štampanih medija, predstavljena je nesvakidašnja i vredna zbirka legendarnih interpretacija Bisere Veletanlić (kompakt disk i vinil ploča), a prikazan je i kratak dokumentarni film.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS, kazao je da je promocija bila veoma emotivna, kao i ona u Beogradu održana u oktobru.

„U Zagrebu je možda bilo i nešto emotivnije jer je Bisera zapravo rođena Zagrepčanka, koja je izabrala Beograd da u njemu živi. Izuzetno prijatnoj atmosferi na ovom događaju posebno je doprinelo prisustvo njenih brojnih kolega: Kornelija Kovača, Gabi Novak, Tereze Kesovije, Mie Dimčić, Ibrice Jusića, Mira Ungara, grupe Frajle…“, kazao je Graić.

Zajedno sa Biserom, njene kolege evocirale su brojne zajedničke uspomene, sećanja, anegdote i podsetile sve prisutne na njenu zaista impresivnu karijeru, pesme ali i koliko je ona kao ličnost izuzetna, veliki profesionalac ali i dobar prijatelj.

„Bisera Veletanlić je zaista „zlatna nota“ ovih prostora, oduvek su je odlikovali velika darovitost, posebna harizma i šarm“, dodao je Graić.

Povodom 55 godina karijere Bisere Veletanlić, PGP RTS je na svečanosti na Sajmu medija u oktobru u Beogradu, umetnici dodelio priznanje „Zlatna ploča“ za dugogodišnju uspešnu saradnju.


Izvor Tanjug/Foto Nikola Knežević

Нема коментара:

Постави коментар