уторак, 1. октобар 2019.

Nakon 7 godina PAUZE: Riblja Čorba objavljuje NOVI ALBUM: Pesme posvećene Borinoj ženi



Posle skoro sedmogodišnje diskografske pauze, u izdanju Siti rekordsa, Riblja Čorba objavljuje 20. studijski album "Da tebe nije".
Na ovom izdanju je 10 pesama, plus bonus pesma "Ivica Dačić"


Vernim poklonicima benda, pre svega redovnim koncertnim posetiocima, dobar deo materijala, zapravo, i nije nov. Najranije su se upoznali s pesmom "Od greške do greške", koju je grupa izvodila još na prvim akustičnim koncertima "Čorba se čuje i bez struje" 2014. godine. Od tada im je poznata i melodija pesme "Pasji život", koja se prvobitno zvala "Voleo sam te", ali je Bora, u međuvremenu, napisao novi tekst.

"Čorba" već nekoliko godina izvodi uživo "Otvori oči", koju je napisao najmlađi član benda, popularni Joca Zmaj, prateći vokal. Naslovna "Da tebe nije" predstavljena je kao najavni singl pre dve i po godine, a jedno vreme je u set-listi bila i "Smešan, grešan i pogrešan". Klasičan rokenrol hit "Mister perfekt" publika već dugo peva na koncertima zajedno sa bendom, a u repertoaru je i "Poslednja", numera u koju se "Čorba" najviše uzda.

Album otvara žestoka pesma "Ubijaju rokenrol" za koju je muziku napisao bas gitarista Miša Aleksić, a fanovima je, do izlaska novog izdanja, nepoznanica bila i pesma "Scena". Nema sumnje da će posebnu pažnju izazvati melanholična balada "Kraj" kojom završava zvaničan deo izdanja.


Na prednjoj slici albuma je lik Đorđevićeve supruge Dubravke Milaković, sa kojom čuveni frontmen živi poslednjih godina u Ljubljani.

- Ovaj album u potpunosti posvećujem mojoj ženi, poslednjoj i najvećoj ljubavi - Dubravki. Njen Bora - istaknuto je na omotu.


Izvor: Novosti

Нема коментара:

Постави коментар