понедељак, 21. октобар 2019.

Artan Lili ponovo u Jagodini! 09. novembar AKC!



Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

Dobitnici su ovogodišnje, 1. po redu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića, osnovane 2019. godine.


Artan Lili završene pesme objavljuju sukcesivno, preko Bandcamp platforme u formi singlova. Ovakav metod - singl po singl u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio. Na taj način osavremenjuju zastareli vid izdavanja albuma.
Svojim singlovima osvajaju prva mesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u zemlji i regionu. Najzanimljiviji je plasman pesme"Ako stanemo tu", koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.
Do sada su izdali 2 albuma "Artan Lili" i "New Deal" i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.


Нема коментара:

Постави коментар