понедељак, 23. септембар 2019.

Artan Lili dobitnici nagrade "Milan Mladenović"



Pesmi "D.E.P.R.A" beogradskog sastava Artan Lili, dodeljena je nagrada Zadužbine Milana Mladenovića zbog toga što je, po oceni žirija, zadovoljila sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim.


"Beogradski sastav Artan Lili svojom kompozicijom „D.E.P.R.A.“ zadovoljio je sve kriterijume koje muzičko delo čine izuzetnim. To je originalno, duboko individualno, stilski dosledno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacija i cinizma, sa autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem. To su samo najvažniji, ali ne i jedini razlozi koji su Artan Lili i Bojana Slačalu, jednog od najtalentovanijih autora novije generacije, izdvojili u konkurenciji od 126 dela od kojih nijedno nije bilo za potcenjivanje. Iskreno čestitamo dobitnicima i želimo im da se dalje razvijaju i napreduju pred očima mudre, zahtevne i zahvalne publike..." navedeno je u obrazloženju žirija.




Na ovogodišnji konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Milana Mladenovića stiglo je 126 muzičkih dela iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije, prostora koji je Milanova muzika obeležila na najbolji mogući način, navedeno je u saopštenju Zadužbine.


Svrha Nagrade je, kako se dodaje, da ih podrži u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.


foto:Zadužbina Milana Mladenovića

Нема коментара:

Постави коментар