петак, 30. август 2019.

Vanesa Mej, Andjela Georgiju, Kvin siks na Bemusu



Jedna od najvećih operskih diva današnjice, sopran Anđela Georgiju, nastupiće 6. oktobra iz Simfonijski orkestar RTS-a i tenora Teodora Ilinkaja u beogradskom Centru "Sava" na otvaranju 51. Bemusa, najavili su iz Centra beogradskih festivala, prenosi Tanjug

Prema rečima umetničkog direktora festivala Bojana Suđića, ovogodišnje izdanje Bemusa će se odvijati na nekoliko lokacija u Beogradu.

"U Sava centru, Kombank dvorani, Kolarčevoj zadužbini i Narodnom pozorištu odvijaće se program u kojem će svoje mesto imati izuzetni umetnici, poput planetarno poznate violinistkinje Vanese Mej. Ona će 10. oktobra nastupiti u Sava centru. Publika će imati prilike da uživa u muziciranju velikih majstora džeza kao što su Duška Gojković i Stjepko Gut, našeg flautskog doajena Ljubiše Jovanovića, izvanrednog engleskog vokalnog ansambla Kvins siks, čuvene violončelistkinje Natali Klajn, verovatno najvećeg virtuoza današnjice na baroknoj violini Dmitrija Sinkovskog, te novog kineskog pijanističkog čuda Niju Nijuja", rekao kaže Suđić.

Dodao je i da će u završnici festivala Hor RTS-a i Zbor HRT-a izvesti i "Svenoćno bdenje" Sergeja Rahmanjinova. Suđić najavio i proslavu jubileja -150 godina Narodnog pozorišta, na Bemusu s Konjovićevom "Koštanom".


Нема коментара:

Постави коментар