понедељак, 26. август 2019.

DEL BOJ IZ MUĆKI JE IMAO SVE OSIM LAGODNOG ŽIVOTA ZVEZDE!Dejvid Džejson rođen je kao Dejvid Džon Vajt u siromašnoj radničkoj porodici. Otac mu je bio prodavač ribe, a majka spremačica. David je rođen za vreme Drugog svetskog rata, za vreme sankcija i redukcija 1940. godine. Njegova majka je trebalo da rodi blizance, ali on je preživeo, njegov brat nije.

Kada je sa 11 godina napustio školu odmah je izrazio želju da se bavi glumom i postane član lokalne amaterske dramske grupe, ali njegov praktični otac je odbio zahtev. Tražio je od sina da doprinese porodičnom budžeta, pa je tako u detinjstvu 6 godina radio kao električar.

Televizijska karijera danas legendarnog glumca započela je davne 1964. godine, a prvih 6 godina svoje karijere glumio je u dečjim emisijama i radio kao TV voditelj za decu.Komedija "Mućke", u kojoj je David igrao Del Boj Trotera postala je njegova uloga života po kojoj će ostati večno upamćen.

Iako nikada nije uspeo da ostvari veliki supeh na filmu Dejvid je najveću čast doživeo kada ga je kraljica Elizabeta proglasila vitezom Velike Britanije zbog doprinosa umetnosti i kulturi te zemlje.Dejvid je godinama živio sa svojom partnerkom, glumicom Mejfeni Talog, kada joj je dijagnostikovan rak dojke. David ju je punih 18 godina negovao sve dok nije izgubila borbu s opakom bolešću 1995. godine.

Nakon njen smrti odlučio je da osnuje dobrotvornu firmu za decu obolelu od raka. Zbog gubitka svoje partnerke Dejvid je zahtevao i da njegov lik detektiva Frosta u seriji izgubi suprugu. Nije želeo da glumi da je u braku ili vezi s drugom ženom dok je udovac.

U 61. godini postao je otac. Njegova djevojka, dvadeset godina mlađa Gil Hinčklif dobila je sa njim devojčicu. Džejson se četiri godine nakon rođenja čerke oženio u 66 godini.


Naslovi.net/pop kultura

Нема коментара:

Постави коментар