понедељак, 3. јун 2019.

Prijavi svoj bend! Rokerijada 2019. Petrovac na Mlavi



UG Fabrika - Petrovac na Mlavi treći put za redom organizuje festival rokenrola.

Rokerijada 2019. počinje izložbom fotografija sa prethodna dva festivalska izdanja (2017 i 2018) i njihovom pretečom - koncertom: 50 godina petrovačkog rokenrola (2016).
Izložba će biti otvorena u Zavičajnom muzeju Petrovac na Mlavi 23. avgusta, autor fotografija je eksluzivni fotograf festivala Saša Sima Simić, a autor izložbe kustos Milan Jenić.

Muzički program festivala počeće u četvrtak, 29. avgusta, na letnjoj bini petrovačkog Kulturno-prosvetnog centra, gde će ovogodišnje takmičare i publiku dočekati koncert jednog benda, nakon čijeg nastupa će nastati tradicionalni jam session u izvođenju takmičara i muzičara koji nastupaju u revijalnom delu muzičkog programa. Petak, 30. avgust, rezervisan je za takmičenje mladih autorskih bendova i revijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika - benda Crossroad iz Loznice, na Main stage-u na centralnom gradskom trgu. Poslednjeg dana muzičkog programa, u subotu 31. avgusta, predstaviće se petrovački bendovi Meda, Vuk i Sandokan i Art Diler, kao i headliner ovogodišnjeg festivala - Dejan Cukić i spori ritam bend, takođe na Main stage-u.


Ovogodišnji konceptualni novitet je Rock buvljak - sajam ručno proizvedenih muzičkih instrumenata i opreme, kao i svih drugih rokerskih stvari poput nakita, odevnih predmeta, ploča, diskova, časopisa itd. - koji će biti održan na centralnom gradskom trgu 31. avgusta u prepodnevnim časovima.

Festival će zaključiti radionica za decu i mlade - Rockaonica - koja će ove godine, kao svojevrsna rock garaža, biti održana u petrovačkoj biblioteci "Đura Jakšić". Svi zainteresovani učesnici će imati priliku da tada dožive osećaj nastupa sa bendom (Art Diler).

Rokerijada je, kao projekat od javnog interesa i strateški turistički resurs, podržana od strane Opštine Petrovac na Mlavi i mnogobrojnih lokalnih donatora. Sem edukativnog i zabavnog karaktera, festival Rokerijada je takođe i humanitarno angažovan, jer se tokom njegovog održavanja tradicionalno prikuplja materijalna pomoć za petrovačko porodilište.

VAŽNO: Konkurs za takmičarski nastup je za zainteresovane bendove otvoren od 1. do 30. juna.

Više o konkursnim uslovima videti na: https://rokerijada.fabrika.pt/
Predviđene su vredne nagrade za najuspešniji nastup, kao i za pojedince koji budu ostavili najbolji utisak.


Нема коментара:

Постави коментар