петак, 31. мај 2019.

Autorama Kantautorski Festival - 02. jun - Beograd



Prvi Autorama kantautorski Festival održaće se  u nedelju 02. juna, u beogradskom bluz klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15, sa početkom u 17 časova.

Festival Autorama je nastao kao inicijativa da se novim autorima obezbedi medijski prostor, kao i da se mapira trenutna kantautorska regionalna scena sa svim vrlinama i potencijalima. Upravo to je bio povod da se otvori donatorski konkurs za prikupljanje sredstava za prvu nagradu „Autorama“ festivala.
Festival će se održati u trajanju od jednog dana. Donatori i organizatori su obezbedili fond za prvu i drugu nagradu za takmičare, četvoročlani žiri i glasovi publike će odlučivati o tome u čije ruke će nagrade otići.

S obzirom da se Autorama kantautorski festival smatra društvenom aktivnošću, organizatori su dali priliku svima onima koji vrednuju autorski rad da simboličnom donacijom i aktom društvenog mecenisanja ukažu pažnju i daju direktnu podršku autorima.

Uz pomoć donatora, prikupljen je fond za prvu nagradu ovogodišnjeg Autorama festivala u sveukupnom iznosu od 18.000 dinara, dok postoji mogućnost da se taj fond uveća i konačni fond za nagradu će biti poznat neposredno pred održavanje festivala. Mnogi donatori festivala su zapravo kantautori i ostvareni umetnici, pa je na taj način postignut i poseban vid podrške među kolegama koji žele da se autorska scena u Srbiji i regionu što uspešnije razvija.
Publika će imati priliku da glasa za omiljene autore i pesme čime će festivalska interakcija biti podignuta na viši nivo. Cilj festivala je da kantautore dovede u što direktniju vezu sa publikom i pruži im podstrek da stvaraju dalje.

Na Autorami će učestvovati sedamnaest autora/ki koji će izvesti svoje pesme i predstaviti se publici festivala kao i široj javnosti.

Milan Bogdanović
Aleksandar Hadžić
Nikola Momčilović
Darko Tomić
Dejan Novčić
Vladimir Nedeljković Zontag
Zlatko Majsec (HR)
Releigh Bruce (USA, Balkan)
Marko Blažić
Aleksandar Novaković
Vladimir Stošić
Mirko Petrović Mikrobend
Aleksa Stanković
Marko Aleksandar Gajić
Natalija Rajković
Bojan Aleksić Chavez
Marjanov Željko

Četvoročlani žiri i glasovi publike će odlučivati o tome kome od autora će biti dodeljena prva i druga nagrada. Članovi žirija su etablirani autori iz sveta muzike, poezije/književnosti, kao i domaćini festivala. Nagradni fond je nastao aktom društvenog mecenisanja gde su ljubitelji autorske muzike dobrovoljnim donacijama odlučili da direktno podrže autore.

Ulaz na Autorama festival je potpuno besplatan. Dobro došli na prvu Autoramu.
Inicijator Autorama festivala, Siniša Stojanović
Organizacija: Siniša Stojanović, klub BLUZ I PIVO i organizacija Poezin

Нема коментара:

Постави коментар