уторак, 16. април 2019.

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljuje regionalnu muzičku nagradu



Zadužbina Milana Mladenovića, osnovana u Beogradu, dodeljivaće svake godine regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora i vođe kultnog benda Ekatarina Velika. Nagrada će se dodeljivati za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti, najavili su predstavnici zadužbine.

Govoreći o razlozima osnivanja Zadužbine Milana Mladenovića, članovi Upravnog odbora Zoran Kostić Cane, Milivoje Petrović-Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović objasnili su da je zadužbina osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka Danica Mladenović.

"Zadužbina je osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime", navodi se u saopštenju.

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan njegovog rođenja, 21. septembra. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 evra.


Kako je rečeno, Milanova nagrada je regionalna i pravo da konkurišu za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja. Predloge dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije.

Rok za prijave je otvoren od 15. aprila pa do 30. juna preko sajta Zadužbine Milana Mladenovića, na adresi https://www.milanmladenovic.com.

Članovi prvog žirija za dodelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Na konferenciji za medije je takođe najavljeno da će do kraja godine Zadužbina objaviti i re-izdanje albuma "Angel’s Breath" (1994) koji je Milan snimio sa Mitrom Subotićem Subom u Brazilu, kao i re-izdanje kompilacije "Kao da je bilo nekad" (2002) na kome su poznati muzičari interpretirali pesme EKV.

n1info.com

Нема коментара:

Постави коментар