уторак, 23. април 2019.

DEAD CAN DANCE USKORO NA TURNEJI – SA NJIMA DOLAZI I DAVID KUCKHERMANN




Dead Can Dance 30.aprila kreću na turneju koja će ih prvi put dovesti u Beograd 28.juna! Kao specijalni gost ovog istorijskog koncerta u Sava centru nastupiće nemački perkusionista David Kuckhermann.

Neprevaziđeni  svetski ambijent i  world music projekat Dead Can Dance prvi put dolazi u Srbiju ovog leta. “A Celebration – Life and Works 1980-2019” turneja kreće 30.aprila u Nantu, a od gotovo 30 najavljenih koncerata  preko 20 je već rasprodato! Kako je koncert 28.juna u Sava centru jedini koji će Lisa Gerrard i Brendan Perry održati na prostoru bivše Jugoslavije, očekivano je i da ulaznice za ovaj nastup budu vrlo brzo rasprodate.


Dugoočekivani koncert Dead Can Dance otvoriće sjajni nemački perkusionista David Kuckhermann. Ovaj četrdesetogodišnji Nemac rođen u Minsteru izdao je dva samostalna albuma (Hiraeth, The Path of the Metal Turtle), a u svojoj biografiji ima i Gremi nominaciju za najbolji album novog doba.

Nakon što je prošao školu kod učitelja kakvi su Glen Velez, Behnam Samani, Ramesh Shotham i Ustad Fayaz Khan, razvio je sopstveni still spajajući tehnike i ritmove udaračkih tradicija Irana, Indije, Egipta, Evrope, Turske i Afrike. Lista imena sa kojima je sarađivao je dugačka i tu su, osim Dead Can Dance još i Omar Faruk Tekbilek, Levent Yildirim, Cordatum, Ahmad Al-Khatib, Taner Akyol, The Pera Ensemble, Riadh Feri, Sicilijanska Filharmonija, Cristina Braga i mnogi drugi. Nastupao je i držao masterklas predavanja u preko 15 zemalja širom sveta.  On je savetnik, učitelj i izvođač, a kada nije na turnejama, radi na serijama DVD-eva sa savetima iz oblasti sviranja rukama i prstima. Od 2011.godine proširio je svoje umeće i na redak i neobičan The Hang i „porodicu“ hendpen instrumenata i u svoje nastupe uvrstio i melodije odsvirane na ovaj način. 2012. godine pozvan je da se pridruži turneji Dead Can Dance i od tada često nastupa kao njihov gost a imaćemo i tu sreću da ovog sjajnog muzičara čujemo i u Sava centru. 

Dead Can Dance su šest godina nakon poslednjeg studijskog izdanja  2.novembra prošle godine objavili novi album „Dionysus“,najavljen  vrhunskim video ostvarenjem za numeru „The Mountain“. Početkom aprila objavili su još jedan video „ACT II – The Invocation“ a krajem meseca kreću i na „A celebration – Life & Works 1980-2019“ turneju koja će ovaj legendarni bend napokon dovesti na ove prostore.


Koncert u Sava Centru 28.juna 2019.godine biće jedinstvena prilika da čujete uživo jednu od najvećih grupa svih vremena i doživite muzičku katarzu koju samo Dead Can Dance mogu da izazovu svojim zvukom i vanvremenskom muzikom. Uz fantastičnog muzičara kakav je David Kuckhermann, očekuje nas veče koje ćemo dugo pamtiti.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Ticketvision-a, online na www.tickets.rs i na blagajni Sava centra. 

Organizator: Charm Music Serbia





Нема коментара:

Постави коментар