понедељак, 25. март 2019.

Punk legende stižu na veliko platno - U pripremi je film o Sex PistolsimaBiografski film koji se temelji na karijeri punk velikana Sex Pistols, navodno je već u pripremi, a podstaknut je ogromnim uspehom koji je ostvario biografski film o grupi Queen - "Bohemian Rhapsody". Iako je produkcija još uvek u ranoj fazi, britanski Starlight Films na njemu navodno radi već 18 meseci.

"Impresionirani smo uspehom koji je na box officeu ostvario "Bohemian Rhapsody", što pokazuje da za takve filmove kod publike postoji veliko interesovanje..." - izjavila je Ayesha Plunkett za Daily Star

Produkcija uskoro počinje i s castingom glumaca, a već znaju i koga žele videti u ulogama menadžera Sex Pistolsa, Malcolma McLarena i legendarne modne dizajnerke Vivienne Westwood koji su 70-ih godina u londonskoj četvrti Chelsea vodili butik “SEX” koji je imao velik uticaj na britansku punk scenu. Iako bi Westwood i McLaren prema postojećim informacijama trebali biti fokus filma, pretpostavlja se da će velikim delom biti obuhvaćena turbulentna karijera Sex Pistolsa.

Iako su Sex Pistols bili aktivni samo tri godine (1975. - 1978.) postali su ikone pop kulture, a njihova muzika snažno je uticala na generacije muzičara, prenosi Sound ReportНема коментара:

Постави коментар