понедељак, 25. март 2019.

BISERA VELETANLIĆ, GABI NOVAK, MATIJA DEDIĆ I VASIL HADŽIMANOV U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTUZBOG VELIKOG INTERESOVANJA JOŠ JEDAN KONCERT 1 APRILA !!! 
BISERA VELETANLIĆ, GABI NOVAK, MATIJA DEDIĆ I VASIL HADŽIMANOV U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU


"Retka prilika da vidimo dve generacije muzičara, iz dve porodice, na jednoj pozornici!
U ovim posebnom koncertu uživaćemo uz čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemal Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.
Biće pravi doživljaj prisustvovati ovom koncertu za dva klavira i dva glasa- koncert na kojima ćemo se sresti sa muzikom, pesmama i ljudima koji će nas podsetiti na vreme u kojem su nastale večne,svevremenske pesme i melodije. One koje će prizvati dane istinske umetnosti.
Poštovani i voljeniumetnici čiji aplauzi traju zauvek..."☆Bisera Veletanlić, osim toga što je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda jugoslovenskih festivala 70ih godina, jedna je od najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija koje su obeležile jedno vreme. Dobitnica je Nišville nagrade za životno delo.

☆Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima,interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona.
Dobitnica je Porin nagrade za životno delo.

☆Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada.
Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose niz gena svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.

Нема коментара:

Постави коментар