четвртак, 21. март 2019.

Bend The Cure nakon deset godina završio snimanje novog albuma



Bend The Cure nakon deset godina završio snimanje novog albuma!
Frontmen britanskog alternative rock sastava The Cure Robert Smith je potvrdio kako je bend nedavno završio snimanje novog studijskog albuma nakon više od deset godina, prenosi Independent.

Gostujući u The John Maytham Showu, Robert Smith je rekao kako su svi članovi grupe uživali u nedavnom koncertu i da su upravo snimili novi album, prvi u deset godina.

Smith je dodao da i dalje članovi grupe sviraju iz pravih razloga i da će, dok grupa može da istražuje različite stilove muzike, nastaviti raditi.

Trenutno neimenovani projekat je prvi put najavljen još 2018. godine tokom intervjua sa Smithom povodom ulaska grupe The Cure u Rock and Roll Hall of Fame.

On je dodao kako je nominacija, zajedno s umetnicima uključenim u njegov rad na festivalu Meltdown tokom 2018. godine u Londonu, bila ono što ga je inspirisalo da završi novi materijal.

"Pre svega zbog Meltdowna, tj. gledanja svih ovih novih bendova, dobio sam inspiraciju da uradim nešto novo. Ovo je vrlo uzbudljiv period za nas", rekao je on.

Momci iz grupe The Cure su nedavno najavljeni i kao headlineri na Glastonbury Festivalu, a također će nastupiti i na brojnim drugim evropskim festivalima, uključujući madridski Mad Cool, NOS Alive, Roskilde u Danskoj, ali i Exit u Novom Sadu.


klix.ba

Нема коментара:

Постави коментар