среда, 20. март 2019.

Aleja Velikana i RAMPA u Jazz Bar Centru



Dugoočekivana beogradska svirka! Aleja Velikana i RAMPA u Jazz Bar Centru, 30. marta,
s početkom u 21h.


Aleja Velikana je muzički sastav iz Beograda. Muzika koju stvara ovaj bend se najkraće može opisati kao mešavina fanka i psihodeličnog roka, jednostavno nazvan BRZ.

Kao najveći dosadašnji uspeh benda izdvaja se pobeda na 52. Zaječarskoj Gitarijadi ali i pobeda na Majskoj gitarijadi u Požarevcu. Takođe su osvojili 2 od ukupno 4 nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest u Zemunu i to: III nagradu žirija i I nagradu publike. Imali su veoma zapažene nastupe na Bunt rok festivalu 4 kao i Demofestu u Banjaluci čiji su bili finalisti. Pored gostovanja u emisiji Nova Scena na Studiju B kao i radijskim emisijama, bend je do sada imao zapažen broj klupskih svirki u Beogradu i zemlji.

Bend trenutno radi na prvom albumu, a čine ga Aleksandar Branković (vokal) i Jovana Novaković (klavijature).

Ostatak benda otkrivamo uskoro na zvaničnoj stranici!


RAMPA je nastala krajem 2016. godine. U početku nismo znali da ćemo se baviti autorskom muzikom, i tako smo počeli sa obradama nekih pesama. Bend je brojao u početku pet članova (Mihailo, Aleksandar, Ivan, Nikola i Branimir). Posle određenog vremena smo osetili da možemo da stvaramo svoju muziku i svoje pesme. U avgustu 2017. smo krenuli sa napornim radom na autorskim pesamama i to se na kraju ispostavilo kao pun pogodak. U septembru, bendu se pridružuje Nikoleta. Ona se sjajno uklapa u bend, i sa njom bend dobija veću raznovrsnost u muzici. U decembru 2017. smo počeli sa snimanjem pesama. U 2018. smo objavili tri singl-spota: "Sam", "Posebna", "Ne zaboravljam". 2019. godina počinje sa singlom "Život je lep
". Do sada brojimo oko 40 nastupa (Pančevo, Vršac, Novi Sad, Beograd, Mladenovac, Temišvar, Berlin, Jagodina, Niš, Subotica, Stara Pazova, Ćuprija).

Нема коментара:

Постави коментар