четвртак, 28. фебруар 2019.

Sutra počinju Dani Darka Rundeka u Beogradu



Manifestacija "Dani Darka Rundeka u Beogradu" biće održana od 1. do 7. marta 2019. godine u Domu omladine Beograda (DOB), tokom koje će Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, tako što će održati čak pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara, scenografiji i prostoru.

1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa Best of - Amerikana RASPRODATO
2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa NOVO - Amerikana
4. mart 21:00 Cul De Sac, free impro experimental - Klub DOB-a
5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma "Mura Mura" - Velika dvorana DOB-a
7. mart 21:00 Rundek Cargo Trio, Plavi avion/Mostovi+ - Velika dvorana DOB-a RASPRODATO

Jedinstvena i neponovljiva muzička manifestacija počinje 1. marta (21:00) nastupom u dvorani "Amerikana" DOB-a, gde će Rundek, uz pomoć mnogoljudnog pratećeg benda Ekipa, izvesti svojevrsni "best of" pesama koje su obeležile njegovu karijeru, od vremena legendarnog novotalasnog Haustora do danas.

Rundek će potom 2. marta (21:00) u "Amerikani" održati koncert na kome će pored ređe izvođenih kompozicija, naglasak biti na novim materijalima koje trenutno stvara sa Ekipom.

"Dani Darka Rundeka" nastavljaju se 4. marta (21:00) u "Klubu" DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kome Rundek još od kraja osamdesetih svira bas. Cul-De-Sac broji deset muzićara i jednog grafičara i svira slobodno improvizovanu muziku.

Manifestacija se 5. marta seli u veliku dvoranu DOB-a, gde će Andreja, Rundek & Ekipa koncertno promovisati novi album "Mura Mura". Pevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz sudjelovanje dvoje članova Cinkuša predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabeležili na "Mura Mura".

"Dani" se završavaju 7. marta (21:00) koncertom Rundek Cargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma "Plavi avion" i "Mostovi", kao i još ponešto.

Manifestaciju "Dani Darka Rundeka u Beogradu" organizuje promoterska kuća Long Play uz podršku Doma omladine Beograda.


Ulaznice u pretprodaji na blagajni DOB-a, odnosno preko Ticket Vision-a i sajta www.tickets.rs za drugi koncert Darka Rundeka i Ekipe košta 1.200 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.300 dinara i Cul-De-Sac 1.100 dinara.

Na "Danima Darka Rundeka" od 1. do 7. marta u DOB-u publika će moći da konzumira pića isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju. Posetioci koncerata moći će na nekoliko punktova u DOB-u da za 100 dinara kaucije dobiju čašu za konzumiranje piva, vode, sokova i drugog pića. Prilikom izlaska iz DOB-a, posetici mogu poneti sa sobom tu čašu kao suvenir, ili ih vratiti na punkt i dobiti nazad 100 dinara.

"Vrlo je bitno: na  koncertima u Domu omladine imamo, prvi put u Srbiji, trajne plastiče  čaše koje se ne bacaju. Platiće se kaucija za njih, a poslije se vrate  ili ih možete ponijeti sa sobom, i koristiti još na 100 koncerta.  Trajaće 500 godina, lijepo je iz njih piti, ne mogu se razbiti i lijepo  izgledaju", ističe u video poruci Darko Rundek.

Prema  Darkovim rečima, time se izbeglo na muzičkim događajima uobičajeno  jednokratno korišćenje i potom bacanje na otpad "bar 2.000, 3.000 glupih  plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, koje su ružne, koje će  zagađivati vodu i gnjaviti nas još stolećima".

Нема коментара:

Постави коментар