петак, 25. јануар 2019.

U pripremi knjiga Nenada Marjanovića o kultnom riječkom bendu KUD Idijoti "Moj život s Idi(j)otima"Na svojoj Facebook stranici, Nenad Marjanović, nekadašnji basista grupe KUD Idijoti, najavio je autobiografsko delo o svom životu provedenom u legendarnom pulskom pank-rok bendu

Kako se može vidi iz objavljene naslovnice, knjiga Nenada Marjanovića se zove "Moj život s Idi(j)otima".

"Knjiga u pripremi…privodimo je kraju..", kratko je napisao Marjanović jutros u svom postu na Facebooku, navodeći da je za dizajn efektne naslovnice zaslužan Leonid Pilipović.

 KUD Idijoti su osnovani 2. februara 1981. u Puli, a okupio ih je gitarista Sale Veruda. Širu popularnost su stekli 1987, nakon što su pobedili na Omladinskom festivalu u Subotici u konkurenciji 300-injak sastava, nakon čega kreću s nastupima u Švajcarskoj, Nemačkoj, Mađarskoj i Italiji. Upravo u Italiji, u Ređo Kalabriji na festivalu mediteranskih zemalja je gotovo došlo do međunarodnog incidenta, nakon što su “karabinjeri” (italijanski policajci) prekinuli izvođenje pesme “Bandiera rossa”.

Legendarnu postavu grupe činili su Tusta – vokal, Sale – gitara, Dr. Fric – bas i Ptica – bubnjevi.

Grupa je prestala s postojanjem nakon smrti pevača Branka Črnca Tuste 2012. godine.

Marjanovićeva najavljena knjiga “Moj život s Idi(j)otima” ujedno je prva koju je neki član KUD Idijota napisao o svom bendu.


espreso. rs


Нема коментара:

Постави коментар