среда, 30. јануар 2019.

HITH FEST vol.2 u februaru u URMUS-u!



Drugo izdanje HITH festival održace se od 15. do 17.februara u Udruženju rok muzicara Srbije. Za tri dana festivala nastupice ukupno 9 bendova.

U cilju promocije rokenrola i oživljavanja domace scene, URMUS je osmislio i vec drugi put realizuje još jedan nacin da pomogne bendovima i ljubiteljima dobrog zvuka da se bolje upoznaju! I ovog februara, na Sretenje, drugi put ce se u ovom prostoru održati HITH fest, trodnevni festival na kojem ce svirati ukupno devet bendova.

Osim beogradskih bendova, na sceni URMUSA naci ce se i bendovi iz drugih gradova Srbije, ali i iz inostranstva. “Ideja HITH festivala je stvaranje mogucnosti da beogradska publika cuje gradske bendove koje inace nema priliku toliko cesto da cuje, uklopljene sa bendovima van grada i države” kaže Luka Raškovic, organizator festivala “Time želimo da stavimo svima do znanja da alternativna scena nema granice, a prestonica scene ce, na tri veceri, biti Udruženje rock muzicara Srbije.“

Holidays in the Hram – praznici mogu da pocnu uz devet sjajnih bendova koje cemo slušati od 15-17.februara u URMUS-u! Vidimo se na HITH festu!
Ulaznice za HITH fest moci cete da kupite na ulazu po ceni od 200 RSD.

Na drugom izdanju HITH festivala nastupice:

I DAN, 15.februar 

OVERDRIVE (ZR) 
Overdrive  je hardcore punk/metalcore bend iz Zrenjanina. Bend je 1994.godine osnovao gitarista Dragan Midorovic. O samog pocetka, bend je zasnivao svoj zvuk na “tvrdom” gitarskom zvuku uz upecatljiv vokal. Prvi album "No More Words", objavili su 1997.godine, tri godine kasnije i  "Everything's Fine",  a 2004.godine objavili su i "Movement". Peti studijski album "Explode"  objavljen je za Exit online label. Clanovi benda su Damir Milutinov, Dragan Midorovic, Aleksandar Midorovic, Nemanja Konstantinovic  i Nebojša Mitrovic.



KAMENE KARE (BG)
Kamene kare je beogradski punk oi bend. legendarna ekipa poznata iz benda Prilicno Prazni. Nastupaju u sastavu: Beli (vokal), Pacer (gitara/vokal), Miki (bas/vokal) i Lotar (bubnjevi).



LEM JEM (BG)
Lem Jem je novi beogradski bend garažnog stila sa modernim prizvukom. Bend unosi novu energiju koja ce da poremeti sadašnju muzicku scenu. Svojim prepoznatljivim zvukom ostavljaju inspirativni utisak na slušaoca. Iako nov bend, clanovi iza sebe imaju zajednicke projekte, njihova imena su vam sigurno poznata i to su Djordje Culafic, Danilo Orbovic, Mihailo Petrovic i Arion Petrovski. Prvo izdanje se uskoro ocekuje.


II DAN, 16.februar

BRAT (UE)
Brat dolazi iz Uzica a bend su osnovala tri školska druga 2014.godine. Nastupali su na velikom broju festivala u zemlji i regionu,kao i na velikom broju klubskih svirki. Od znacajnijih nastupa beleže finale 50. jubilarne Zajecarske Gitarijade, polufinale Demofesta u Banja Luci,kao i pojavljivanje na festivalima HillsUp, Park fest, Rock in Niš. Grupa Brat je 2018.godineobjavila album "Imamo li problem" za izdavacku kucu Nocturne media-Hardwired magazin i uveliko radi na promociji po regionu. Album je naišao na odlicne kritike kod publike i neki portali su ga uvrstili u 5 najboljih regionalnih albuma za 2018.godinu.
BRAT su: Ivan Radovic - vokal, Žarko Jovanovic – gitara, Luka Jelisavcic – bubanj, Nemanja Ilic – gitara i Srecko Borcic – bass.


VRANE KAMENE (BG)
Dobro poznat bend domacim ali i regionalnim ljubiteljima rock zvuka. Proglašeni su za jedan od tri najbolja srpska demo benda za 2014.godinu u okviru Bunt rok festivala (RTS i Radio 202). Osvajaci su titule u kategoriji "Najbolji debi album" (2015, Radio 202), vicešampioni u kategoriji "Singl godine" (2016, Radio 202), osvajaci titule u kategoriji "Singl godine" (2017,Radio 202), osvajaci prvog Kupa radija 202. Njihov najnoviji aktuelni singl "Goddesses bones-Gods and horns" trenutno se nalazi u Top 8 najslušanijih singlova (2018, Radio 202). Ucesnici su mnogobrojnih manifestacija i festivala kako zabavnog, tako i humanitarnog karaktera. Beogradski alternativni garažni rock bend koji trenutno nastupa kao cetvorka. Trenutnu postavu cine: Aleksandar Pejicic (vokal, gitara), Miloš Denic (solo gitara), Ivan Mizdrak (bas gitara) i Aleksandar Todosijevic (bubanj). Do sada su snimili album "Svih ovih godina" (Lampshade media records) a uskoro bi i novi album "Bezumlje i mrak" trebao da se pojavi na tržištu.


VETO (BG)
Veto je mladi trio iz Beograda. Repertoar im je uglavnom sastavljen od stranih blues rock i hard rock pesama, a nedavno u poceli da se bave i autorskim radom. 
Instagram: @vetobend

III DAN, 17.februar

SHE LOVES PABLO (ZG)
She Loves Pablo je stoner/groove rock bend iz Zagreba, koji svoje pocetke vuce sa kraja 2005.godine. Prve nastupe imali su upravu svom gradu I okolii, da bi se ubrzo ušunjali na domacu stoner scenu na velika vrata, uz bendove kao što su Ruiz, Cojones, Stonebride, Umor, i Toro, što je uveliko olakšala i nezavisna izdavacka kuca ‘Sonic Doom Records’. Njihovo drugo izdanje,  EP “Country Home” iz 2006. godine, donelo je nešto radiofonicniji zvuk. Nakon nekih promena u postavi, bend u sopstvenom izdanju 2009.godine izbacuje album prveenac “Mother Of All” na kojem je 10 pesama iz svih razdoblja benda i koje odlicno pokazuju presek rada benda She Loves Pablo. POcetkom 2011.godine snimili su novi singl I objavili svoj prvi video spot. U narednom period završili su, a u januaru 2013.godine i objavili svoj drugi studijski album “Burn and Levitate”. Nakon tri godine I mnoštva živih nastupa, bend je objavio još jedan album “Try Mandarin”. Tokom godina bend She loves Pablo je imao to zadovoljstvo i cast da deli binu sa bendovima kao što su Clutch, Karma to burn, Colour haze i mnogi drugiBend cine Domagoj Šimek (vokal, gitara), Dimitrije Ðokic (bek vokal, gitara, sint) Leonard Klaic (bubanj) i  Hrvoje Jelen (bas).


MUZIKA POLUDELIH (VS)
Muzika poludelih je hardcore / punk / Oi bend iz Vrbasa. Nastali su 1997.godine, kada su objavili i svoj prvi album „Definicija bolesti“. Za razliku od ovog izdanja koje je objavljeno na srpskom jeziku, vec na drugom albumu „My Unity“ (2003) opredelili su se za pesme na engleskom.  Do danas su objavili još 5 studijskih albuma: Hardcore Force (2005), The Beast Is Back (2009), Ulice su mrtve (2012), Brothers (2013) i The Pride and the Glory (2015). Bend cine: Ðakon (vokal),  Nemanja Pavkov (gitara), Kolja Kovac (bubanj) i Mane Gluvajic (bas)


BEDNICI (BG) 
Bednici su nastali krajem 2017.godine, kao troclani sastav, a bend je za sad ispratio jednu promenu u sastavu. U pitanju je bend koji je sastavljen od clanova mladih od 18 godina, te ce ovom prilikom predstavljati nadolazecu rokenrol generaciju. Konstantno rade na autorskom materijalu i spremaju svoj album prvenac.


Нема коментара:

Постави коментар