среда, 12. децембар 2018.

"Obojeni dnevnik" niške umetnice u Galeriji "Art55"



Izložbu dela mlade niške umetnice Milice Lilić, pod nazivom “Obojeni dnevnik”, biće otvorena u sredu 12. decembra u 19 sati u Galeriji “Art55” u Nišu, a zainteresovani će moći da je pogledaju do 23. decembra.

Akademska umetnica Dragana Dragutinović opisuje izložbu Miličinih radova kao likovnu igru u koju “nas uvlači”, a gradi je “čvrstim strukturama melanholičnih jasnih poteza u plavom, zatim se razbija u elemente životne snage i energije, i opet vraća kroz noć i bitove metalnih ograda u prostor novih mogućnosti reske penušavosti gradova, harmonije unutrašnjih predela, šumova godišnjih ciklusa…”.

Tehnikom clipping(a) i blow-up(a) postavlja osnovu u vidu novinskog naslova usvajajući tezu o istovetnosti sa označenim drugim, preko koje se prevlači remetilačka paslika pokrenuta utiskom trenutne obojenosti i oblika u ravni. Svaki je isečak važan - ističe Dragutinović.

Milica Lilić rođena je u Nišu 1985. godine, na Fakultetu umetnosti u Zvečanu diplomirala je 2009. godine. Član je ULUS-a, a do sada je imala 6 samostalnih izložbi.


Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар