субота, 8. децембар 2018.

Marčelo - koncert i književno veče - Paraćin - 14.decembar



Pozorište Paraćin, petak 14. decembar 2018 u 20 časova.

Marčelo – koncert i književno veče!

Ulaz slobodan.

Promocija knjige Malterego – Knjiga 2.  Higijena nesećanja.

                                                                                                                        foto:Z.Jovanovic

Marko Šelić Marčelo je vrlo posvećen umetnik, uspešan hip-hop muzičar i istaknut tekstopisac. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova koji plivaju u tim vodama. Kroz svoja brutalno realna dela on ustvari nosi veliku količinu pozitivne energije koju prenosi ljudima sa jedinstvenom željom da kaže istinu.
Rođen je 22.1.1983. godine u Paraćinu, gde je proveo detinjsvo i velik deo mladosti. Upisuje književnost na Filološkom fakultetu i seli se u Beograd radi studija i daljeg usavršavanja. Radi i živi u Beogradu. Živi u svom svetu.


Marko Šelić Marčelo pisac je kojem se dogodila muzika, iako redolsed objavljivanja dela sugeriše da se desilo obrnuto.
Objavio je studijske albume De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Treća strana medalje (2008) i Deca i Sunce (2010), romane Zajedno sami (2008), Malterego, knjiga prva: Rubikova stolica (2012; izmenjeno i dopunjeno izdanje 2016), Malterego, knjiga druga: Higijena nesećanja (2017), zbirku tekstova O ljudima, psima i mišima (2009), stotinak kolumni za razne redakcije i Napet šou (2014), konceptualno delo koje objedinjuje peti studijski album i zbirku kolumnističko-esejističkih tekstova.
Nekoliko godina objavljivao je kolumne u Politici, ali i u Huperu, gde je vodio i rubriku o stripovima, a zbog tih zasluga od 2009. počinje raditi kao jedan od urednika u redakciji Veselog četvrtka, najvećeg domaćeg izdavača stripova, gde se stara o svim izdanjima Dilana Doga, italijanskog junaka.
Uradio je, takođe, prevod i adaptaciju svih šest knjiga serijala Lokot i Ključ za kuću Darkwood. Učestvovao je u akcijama REX-a, Centra za nenasilje, Centra za ratnu traumu i organizacije ASTRA; temom tolerancije među narodima ex-Yu bavi se i aktuelna televizijska emisija Perspektiva, u kojoj je jedan od naratora i moderatora.
Angažovan je i u pozorištu: u DADOV-u se 2010. igrala dramska adaptacija romana Zajedno sami (po tekstu Branislave Ilić), a radio je i na komadima Klasni neprijatelj P. Stojmenovića (tekst završnog songa), Istraživač noćnih mora N. Zavišića (scenario) i Doktor Nušić K. Mladenovića (tekstovi svih songova).


Нема коментара:

Постави коментар