петак, 14. децембар 2018.

Keith Richards odustao od alkohola: "Bilo je vreme da prestanem"



Keith Richards otkrio je u intervjuu za Rolling Stone da je drasticno smanjio konzumaciju alkohola, precizno opisujuci svoju konacnu odluku recima: “Bilo je vreme da prestanem”.

Richards, koji ce za par dana, 18. decembra, proslaviti 75. rodendan, za Rolling Stone je razgovarao povodom nove turneje Stonesa, nazvane “No Filter”, a koja startuje u Miamiju, u aprilu 2019. godine.

Alkohol je, navodi, postepeno poceo smanjivati “još od prošle godine” jer je, naprosto, odlucio “stisnuti kocnicu”. Iako priznaje da ponekad priušti “cašu vina ili pivu” zakljucuje da je došlo pravo vreme za fajront.

“Vreme je da prestanem”, kaže Richards, “Kao i sa svim drugim stvarima.”

Ronnie Wood, koji je bio uz Richardsa tokom intervjua, pritom je uskocio opserviravši da itekako primecuje promenu u Richardsovom ponašanju otkako je prestao piti.

“Sada je mnogo blaži i zapravo je zadovoljstvo raditi s njim. Otvoreniji je razlicitim idejama. Pre bih znao što mi se sprema kada bih uskocio s idejom koja mu se potencijalno ne bi dopala. Sada je nekako više “Okej, to je kul, covece”, zakljucio je Wood.

Zatim dodaje: “Nije to više funkcionisalo. Keith kojeg smo svi znali i voleli došao je s cašicom do onog trenutka gde, ako popije još koju, naprosto postaje pretežak. To je postajalo sve jasnije i jasnije, i Keith je to shvatio na vreme.”

Richards je na to dodao i da je “interesantno biti trezan” te da su “trezni mnogo svesniji tihih propusta u svojim svirkama”.

“Imamo 70, ali tek sada sviramo kao cetrdesetogodišnjaci”, zakljucio je Wood.


6yka.com


Нема коментара:

Постави коментар