уторак, 25. децембар 2018.

Festival romske kulture i aktivizma u četvrtak u DOB-u



Četvrti festival romske kulture i aktivizma „FRKA#4“ biće održan u četvrtak, 27. decembra, u Domu omladine Beograda.

Program počinje okruglim stolom na temu dobrih praksi u zapošljavanju Roma, nakon čega će koncert održati grupa „KAL“ i „Gipsy Rhapsody“, Željko Vasić, Tanja Banjanin i Ivan Kurtić.

Festival „FRKA#4“ organizuje Romski kulturni centar u saradnji sa Koordinacionim telom za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Republike Srbije, Nemačkom razvojnom saradnjom koju sprovodi GIZ, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.
Cilj festivala je promocija romske kulture i širenje duha tolerancije i jednakosti svih građana i manjinskih grupa u Srbiji.

Na festivalu će biti predstavljena romska kultura na savremen, kreativan i inovativan način, bez isticanja kulturnih i etničkih razlika, naglašavajući univerzalne vrednosti koje su zajedničke svim građanima Srbije, navode organizatori, a sve sa ciljem otklanjanja postojećih stereotipa i predrasuda.

Za sve posetioce ulaz na multimedijalni program je besplatan, ali se zbog ograničenog broja mesta mogu rezervisati do 25. decembra mejlom na frkafest@gmail.com



Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар