четвртак, 27. децембар 2018.

Bono Voks svirao za sve beskućnike na ulicama DablinaFrontmen irskog rok sastava U2 Bono Voks povodom božićnih praznika otpevao je nekoliko svojih najvećih hitova za sve beskućnike na ulicama Dablina, piše "Skaj njuz" (Sky News).

Njemu se pridružio gitarista Edž, koji je zajedno s Bonom pozvao ljude da doniraju novac lokalnoj humanitarnoj organizaciji za zbrinjavanje beskućnika. Naime, novac koji je prikupljen u koferu gitare predat je humanitarnom društvu Sajmon komjuniti (Simon Community).
Glen Hansard, osnivač rok benda The Frames, organizovao je ovaj događaj na Badnje veče. On je odsvirao pesmu koja kritikuje irsku vladu zbog lošeg rešavanja problema beskućnika u Irskoj.

Nakon niza nastupa drugih irskih zvezda, Bono i Edž su predstavljeni kao dva mladića iz severnog Dablina, nakon čega su s instrumentima stali pred publiku.

Prema podacima organizacije Fokus Ajrlend (Focus Ireland), u ovoj zemlji ima gotovo 10.000 beskućnika. Učesnici kampanje kažu da, uprkos jakoj ekonomiji, nema dovoljno pristupačnih domova i da se stanarine naglo povećavaju.


SKY NEWS

Нема коментара:

Постави коментар