петак, 16. новембар 2018.

Najbolje sa Nišvila "putuje" u Beograd - Gipsy Kings i Eyot u Sava centru



Ljubitelji katalonsko-romskog i flamenko zvuka, kako kažu organizatori Nišvila, imaće prilike da i u Beogradu 2. decembra čuju čuveni bend Gipsy kings, koji je ove godine nastupio pred nekoliko hiljada ljudi u niškoj Tvrđavi. Pored Kingsa, u Sava centru će sa njima nastupiti i Nišvil big bend, kao i niški džez sastav Eyot.

"Decentralizacija kulture - najbolje sa Nišvila" naziv je akcije Nišvila, koja podrazumeva da najbolji izvođači niškog džez festivala nastupe van ovog grada. Ovog puta, Beograđani će imati prilike da uživaju u Kingsima koji će nastupiti sa osnivače ovog benda Pakom Balardom, kao i svirkama dva niška džez benda.

Koncert Gipsy Kingsa će trajati 100 minuta, dok će polusatne nastupe imati i Nišvil big bend i Eyot, najbolji srpski džez sastav u međunarodnim okvirima. Nišvil će za ovu priliku pripremiti i program u foajeu Sava centra gde će nastupiti mladi niški džez sastavi Nišvil youth orkestra i Jayus jazz - navode organizatori.

Pored toga, dodaju, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške Tvrđave "Art to go jazzy", kao i ilustracije strip autora ovogodišnje Striporame, među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima u mreži Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara.


Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар