субота, 24. новембар 2018.

Festival Vizualizator od 25. novembra do 10. decembra



Festival fotografije VIZUALIZATOR je tradicionalni dinamičan kulturni događaj,od značaja za razvoj fotografske scene u Srbiji.

Festival fotografija "Vizualizator" biće otvoren u nedelju 25.11. u 19h u Ustanovi kulture Parobrod i trajaće do 10. decembra.

Ove godine festival će predstaviti međunarodno priznate fotografe, koji će intrigantnim sadržajima svog stvaralaštva pokrenuti vašu maštu. Festival se otvara izložbom kontroverzne umetnice Diane Blok, koja iza sebe ima impresivnu i dinamičnu izlagačku karijeru u muzejima širom sveta. Umetnik Donald Weber predstaviće svoje stvaralaštvo koje se fokusira na efekte i posledice svetske moći. U sklopu festivala biće prikazana i izložba socijalno angažovanog magazina Grain, koji zadire u pitanja koja se tiču marginalizovanih i stigmatizovanih društvenih grupa. Studenti FDU iznenadiće vas svojom kreativnošću i talentom kroz pripremljenu izložbu pokretnih fotografija. Posebnu izložbu činiće fotografije godišnjeg konkursa za najbolju medijsku fotografiju Press Photo Serbia. Očekuju vas i tribine posvećene digitalizaciji, medijskoj pismenosti i angažovanoj fotografiji.

Ukoliko samo zagolicali Vašu maštu, nadamo se da ćete posetiti naš sajt www.crf.rs. i pridružiti se zadatku istraživanja dometa fotografije i njenih čari.


Tokom šest godina postojanja predstavlja bogatstvo i vitalnost istorijskog i savremenog fotografskog stvaralaštva.
VIZUALIZATOR prezentuje kompletnu panoramu fotografskog medija, kroz izložbe, radionice i tribine.
Fotografija je izuzetno moćno medijsko sredstvo, koje osvaja ogroman prostor u svim medijima, na društvenim mrežama, ali i u svakodnevnom životu ljudi.

Fotografska poruka formira mišljenje, nameće trendove, ali i obrazuje i razvija kritičko mišljenje.
Zadatak festivala je da vas, na kreativan način, nauči šta je to REČNIK FOTOGRAFIJE, kako ona komunicira sa nama, čemu nas uči i kako oplemenjuje naša čula.

Нема коментара:

Постави коментар