уторак, 23. октобар 2018.

Susreti domaćih i svetskih muzičara na "Naissus džez festivalu"



Na Internacionalni susret džez muzičara Naissus jazz fest koji se posle 25 godina održava u Nišu dolaze Big Bend RTS-a, španski St. Fusion band, Baptiste Herbin international quartet iz Francuske, Vesna Petković i Who Man Dog iz Austrije, domaći Schime Trio + One i Claus Raible trio iz Nemačke. Kako najavljuju iz Udruženja Jazz Club Naissus, festival će biti održan od 2. do 4. novembra u Narodnom pozorištu, a prateće aktivnosti biće u Sinagogi i kafiću Julijan Djupon.

Koncert koji će biti uvod u festival, prema najavama, biće održan 1. novembra u Aleksincu, u Centru za kulturu i umetnost.

Nakon koncerata u sali Narodnog pozorišta u Nišu, festival se seli u kafe bar Julijan Djupon, gde će svake večeri od 2. do 4. novembra od 23 sata nastupati i niške snage – domaći džez muzičari, Coffe shop band i Niški Jazztet. A na kraju će im se na Jam sessionu pridružiti i ostali učesnici festivala - navode organizatori.

Festival se organizuje pod sloganom "Jazz Euphoria!", a u okviru njega, osim što će ga svirati, muzičari će držati i predavanja o džezu.

U okviru Naissus jazz festa 3. i 4. novembra od 10 sati u Galeriji Sinagoga eminentni muzičari će održati i stručna predavanja pod nazivom "Kako i zašto zavoleti jazz..." u saradnji sa Centrom za doživotno učenje Fakulteta umetnosti iz Niša. Teme koje će obrađivati su "Jazz kao umetnički fenomen 20. veka" i "Improvizovana muzika u sistemu obrazovanja" - navode organizatori.

Kompletan program pogledajte na sajtu festivala.

Pojedinačne ulaznice za festival koštaju 700, dok je komplet 1.500 dinara. Osim na blagajni Pozorišta i u kafiću Julijan Djupon, prodaju se i u Trubi.



Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар