четвртак, 18. октобар 2018.

Not the right leg: Predstava kao terapija




Premijera predstave "Not the right leg", Danke Sekulović, održaće se na kamernoj sceni velike sale Domu kulture Studentski grad u četvrtak 18. oktobra u 20h.

Reč je o dokumentarističkoj predstavi čiji je nastanak i rehabilitaciona terapija nakon profesionalne povrede autorke, akrobatkinje Danke Sekulović i koja se, između ostalog, bavi pitanjem da li povređeno telo u izvođačkom smislu može biti i dalje funkcionalno. Preispituje disfunkcionalnost tela kao potencijala za lepotu ili grotesku, odnosno da li ograničenje i problem mogu postati i svojevrsna prednost.



Autorka se služi pozorišnim, cirkuskim, plesnim i lutkarskim jezikom dosledno se držeći za autobiografske niti.
- Ovo je predstava o nagonu za igrom koji krši ograničenja izvođačke komfor zone - kaže autorka dodajući da je nastojala učiniti je toplom i veselom.

Originalnu muziku za predstavu osmislio je i izvodi Branko Džinović, kostimska rešenja ponudila je Senka Radivojević, dok je za izradu scenografije zadužen Karkatag Kolektiv. Lana Rakanović je stvorila lutke, a Slavica Dolašević vodi art direkciju. Predstavu, u koprodukciji Otvorenog pozorišta, Cirkusfere i Tri groša, režirala je Ana Popović.
Prva repriza je sutradan, u petak 19.10. u 20h.

blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар