среда, 24. октобар 2018.

Kralj Čačka u Beogradu 30. novembara



Kralj Čačka vas poziva na koncert koji će se održati u petak 30. novembra u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda od 21h. Sviraće nove pesme, ali i poneki stari hit i učiniti da bar na dva sata maštate u tehnikoloru.

Ulaznice su u prodaji na blagajni DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs po ceni od 800 dinara, na dan koncerta cena će biti 1000.

NAPOMENA: Ograničeni broj promo karata će se prodavati samo u Zaokretu (Cetinjska 15) po ceni od 700rsd.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”

U poetskom svetu Kralja Čačka "Zemlja snova" ustupa svoje mesto sledećoj fazi, koja će se zvati "Spusti svetlost na put".



Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pesnik objavio je zbirku "Na margini" (Lom), a kao muzičar prvi album ("Zemlja snova") je sa svojim bendom javnosti predstavio krajem 2016. godine, samo par nedelja posle pesničkog debija. Dobitnik je nagrade "Strune od svetla" za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film "Poslednja avantura Kaktus Bate", koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.

Tokom poslednje dve godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu: Exit, Arsenal fest, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine... ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu. Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.

Foto: Nemanja Knežević

Нема коментара:

Постави коментар