четвртак, 26. јул 2018.

Nikolina i Neno Belan predstavljaju prvi zajednički singl “Ti i ja”
Jedan od najplodnijih hrvatskih kantautora, Neno Belan, predstavlja nam, po prvi puta javno, muzičku saradnju sa svojom kćerkom Nikolinom Belan.

Otac i kćer nam donose pesmu “Ti i ja” koja je nastala na temu instrumentalne kompozicije koju je Neno Belan napisao za predstavu “Povratak Filipa Latinovicza” Hrvatskog Narodnog Kazališta u Pečuhu. Reč je o pesmi koja govori o bezvremenskoj povezanosti dvoje ljudi, snazi takve bliskosti koja je jača od životnih oluja, koja nosi sreću te u konačnici prkosi i smrti. “Ti i ja” donosi nam novu formu u kojoj se kao autor iskušao Neno Belan, a to je “Belcanto”, vokalna tehnika u kojoj se posebna pažnja posvećuje lepoti tona i njegovom izvanrednom izvodjenju, kao i dramatičnijem izražaju i romantičnim emocijama.
Ideja o muzičkoj saradnji oca i kćeri, koja je rezultirala ovom emotivnom kompozicijom, došla je nakon rasprodatog Neninog koncerta pre mesec dana na zagrebačkoj Šalati. Naime tamo su, nakon briljantnog izvodjenja naslovne pesme filma “Lion king” i odlične rekacije publike, odlučili zajedno stvarati muziku.

“Odlično je bilo surađivati s Nikolinom, prvi put je ovo da zajedno profesionalno stvaramo i jako sam zadovoljan rezultatom. Ponosan sam na Nikolinu jer mislim da je izuzetno kvalitetno oplemenila ovu moju pjesmu. “, kaže o suradnji sa svojom kćerkom Neno Belan.

Iako njen muzički talent tek sada postaje javno prisutan, Nikolina Belan se godinama aktivno bavi muzikom. Završila je osnovnu muzičku školu za klavir, a pohađala je i satove solo pevanja. Voli klasiku, bavi se i mjuziklima, a komponuje i svoju autorsku muziku za predstave, sarađuje s brojnim pozorišnim kućama u Hrvatskoj.

“Sretna sam i jako mi je drago što smo snimili ovaj duet, mislim da je odlično napravljen. Nakon rada u studiju, oboje se jako veselimo i izvesti po prvi puta ovu pjesmu na pozornici.”, kaže Nikolina Belan komentarisuci pesmu “Ti i ja” koja će po prvi puta biti izvedena na ovogodišnjim “Večerima dalmatinske šansone” u “Šibeniku koje se ove održavaju 18. i 19. avgusta.Muzika je snimana u nekoliko studija: “Croatia records”, snimatelj Goran Martinac, “Zg zvuk” , snimatelj Hrvoje Prskalo, kao i u studiju “Garaža” Nene Belana dok je pesma dosnimljena, miksana i masterirana u studiju Srđana Sekulovića Skansija.
Na pesmi su učestvovali i članovi Zagrebačke filharmonije: Pavla Kovač na violini, Lana Adamović takođe na violini, Oliver Đorđević na violončelu, a mandolinu je zasvirao i sam autor Neno Belan koji je zaslužan i za programiranje i aranžman orkestra. Ovaj singl samo je početak muzičke saradnje Nene i Nikoline Belan koja će publiku oduševljavati i u budućnosti.


music-box.hr
Foto: Nikola Kneževic

Нема коментара:

Постави коментар