понедељак, 4. јун 2018.

Tolkindan 2018. u Božidaracu 09.juna



Tolkindan 2018, tradicionalni festival udruženja Valinor i Autostoperski vodič kroz fantastiku, biće održan 9. juna (subota), u Kulturnom centru Božidarac.

Ovogodišnja manifestacija tematski će uglavnom biti posvećena radu čuvenog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora jedne od najpopularnijih književno-filmskih franšiza („Hobit“ i „Gospodar prstenova“) i utemeljitelja žanra moderne epske fantastike.
Osim tribina koje će se iz drugačijih uglova baviti Tolkinovim radom, biće organizovani i različiti sadržaji za sve uzraste (kreativne radionice, radionica „Malih kuvara“, edukativna igra „potraga za blagom“, plesni i muzički nastupi, airsoft, mačevanje...).

U saradnji sa udruženjem Autostoperski vodič kroz fantastiku, predstaviće se neki od najaktuelnijih domaćih pisaca fantastike, dok od programa za mlade organizovaće se kvizovi i Kosplej takmičenje.

"Na Festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolje likovne i literarne radove koji su pristigli na konkurse za decu i odrasle.
Takođe smo planirali posebno druženje sa mališanima obolelim od cerebralne paralize, kako bismo skrenuli pažnju njihovih vršnjaka na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.
Kao i svake godine, naš cilj je da deci, ali i starijima, ponudimo kvalitetan edukativno-zabavni celodnevni program, kojem će doprineti i brojni gosti. Svojim prisustvom naše dosadašnje festivale uveličala su neka od najeminentnijih imena domaće kulturne scene: Timoti Džon Bajford (koji je svečano otvorio Tolkinfest 2013), Boban Knežević, Dobrosav Bob Živković, Miroslav Lakobrija, Aleksandar Petrović Seltik, Nenad Gajić... "- navodi se u saopštenju.


Cena ulaznice: 200RSD

Нема коментара:

Постави коментар