субота, 14. април 2018.

Tribina "Etno rok Srbije" u Etnografskom muzeju




Tribina "Etno rok Srbije" biće održana 17. i 18. aprila održati u Etnografskom muzeju Srbije od 19 sati. Tema je "Odnos tradicionalne narodne pesme i pop-rok muzike", a organizatori su Etnografski muzej i Rok muzej.

Prvo veče će govoriti dr Aleksandra Pavićević, etnolog, antropolog, naučni savetnik u Etnografskom institutu SANU, članica ženske pevačke grupe "Moba", zatim Bilja Krstić, kompozitorka i pevačica, osnivačica orkestra "Bistrik" i bivša članica grupa "Suncokret i "Rani mraz" i dr Mladen Marković, etnomuzikolog, docent za užu naučnu oblast Etnomuzikologija na FMU. Moderator će biti Miloš Zarić, kustos Etnografskog muzeja u Beogradu.


Drugog dana tribine govoriće dr Marija Ajduk, etnolog-antropolog, Ljubomir-Ljuba Ninković, član grupe "S vremena na vreme", osnivač grupe "Zlatopis", jedan od pionira u uvođenju tradicionalnih etno elemenata u domaću pop-rok muziku i dr Vesna Mikić, muzikolog, osnivačica Centra za istraživanje popularne muzike. Moderator će biti Miroslav Cvetković Cvele, rok muzičar i osnivač Rok muzeja u Beogradu.





Izvor Blic.rs

Нема коментара:

Постави коментар