среда, 17. јануар 2018.

Niški mjuzikl “Cigani lete u nebo” dva dana zaredom na repertoaru




Glumački, pevački i igrački deo, “magično uobličen” tako da drži pažnju, kako su pred premijeru u Narodnom pozorištu ocenili novi mjuzikl Cigani lete u nebo, biće izveden 17. i 18. januara na daskama niškog teatra.

Pretpremijera i premijera novog mjuzikla koji je režirao Desimir Stanojević bili su rasprodati u decembru, pa oni koji bi da pogledaju ovu predstavu treba da požure po karte, jer ih je ostalo još malo.

Niški mjuzikl Cigani lete u nebo nastao je na ideju reditelja, koji je pred premijeru rekao da je zbog iskustva koje ima u Pozorištu na Terazijama, koje ovaj mjuzikl igra već 15 godina, ali i zbogVioliniste na krovu shvatio da i Niš ima kapaciteta za to.

"Dao sam sebi misiju da širim mjuzikl južno od Beograda, nadam se da ćemo imati više mjuzikala, a nadležni gradski i državni organi koji se bave kulturom bi trebalo da pomognu da imamo bolju opremu. Ja sam srećan što sam i pored stare tehnike uspeo da napravim predstavu u kojoj se neće primetiti da to nedostaje "- naveo je Stanojević.

Stanojević kaže i da je ovo bio prvi put da je režirao neki komad, a da ne igra u njemu. Pohvalio se i time da su niški Cigani lete u nebo, bolje skrojeni nego komad koji se igra na Terazijama.

"Mislim da smo mi smo bolje to uradili, napravili smo pitkiju, pitomiju i emotivniju predstavu "- dodaje Stanojević.

Glavnu ulogu u mjuziklu ima niška glumica Maja Vukojević Cvetković koja igra Radu, a ona je pred premijerno izvođenje navela da se u komadu radi o univerzalnom pitanju slobode duše, čoveka i naroda, dok je ljubavna priča samo “propratna”.

Lojku Zobara igra glumac Aleksandar Marinković koji je naveo da je bio “sizifovski posao” doći do premijere ovog mjuzikla, jer je, kako kaže, u tehničkom smislu Narodno pozorište u Nišu “jedno od najbednijih pozorišta u Srbiji”.



Južne vesti

Нема коментара:

Постави коментар