петак, 1. децембар 2017.

LAČNI FRANC u DOB-u , 22.decembra





Legendarni slovenački bend Lačni Franc održaće 22. decembra veliki koncert u Domu omladine Beograda. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Srbiji, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje stvari sa njihovog poslednjeg albuma "Svako dobro".

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, publika će uživati i u starim dobrim hitovima poput "Naj ti poljub nariše usnice", "Ne mi dihat za ovratnik", "Praslovan", "Na svoji strani", "Čakaj me", “Zarjavele trobente” , “Tisoč modrobelih rožic”, "Vaterpolist" i dr.




Iz benda najavljuju da će im se na bini te noći, svojim glasovima i instrumentima, priključiti i nekoliko njihovih poznatih beogradskih prijatelja iz sveta rokenrola i glume, ali njihova imena još uvek drže u tajnosti.

Osnovani u Mariboru sada već davne 1979. godine "Lačni Franz" su odmah po pojavljivanju izazvali pažnju crnohumornim, politički osvešćenim, ali i ljubavnim temama. Stihovi Zorana Predina prožeti satirom i ironijom nagoveštavali su ono što će se kasnije desiti sa Jugoslavijom, što nije naišlo na odobravanje političkih moćnika i kulturnih aparatčika u ondašnjem komunističkom sistemu.

Nakon 9 objavljenih izdanja bend prestaje sa radom 1994. usred građanskog rata, a Predin godinama kasnije nastavlja sa solo karijerom, u kojoj je veliku pažnju izazvala pesma "Kosa boje srebra" - posvećena njegovoj platonskoj ljubavi, nikad prežaljenoj klavijaturistkinji EKV Margiti Stefanović. Godine 2014. on okuplja neke nove mlade snage sa kojima kreće da svira ali i komponuje, što za rezultat ima jubilarni, deseti album "Svako dobro" (2016), na kome se nalaze nove verzije nekoliko starih stvari, ali i sedam kompletno novih autorskih pesama.




Oni koji su imali prilike da čuju Lačni Franc u novoj postavi kažu da zvuče puno žešće od one originalne, a svaki koncert završava se akustičnim gitarama i horskim pevanjem sa obožavaocima.

Organizacija: Koncertna agencija Green Velvet Production
Lačni Franc kao novogodišnji poklon Beograđanima! Cena ulaznice: 1.300 dinara u pretprodaji, 1.600 dinara na dan koncerta

Нема коментара:

Постави коментар