среда, 29. новембар 2017.

Evolucija u Vranju 08.decembra



Gotik metal bend Evolucija  gostuje u klubu Darkwood u Vranju, 08.decembra, od 22h.
Cena ulaznice je 150 din.





Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes.
Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it. Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj (Montreux jazz festival). Iste godine izlazi i video spot za pesmu „Kralj“. Pored nastupa grupa snima noseću temu „Pale Rider“ za nemački film „Templari“. Sa rediteljem Andreasom Lefflerom snimljen je i video spot za „Pale Rider“ na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija je nastupala kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.
Nova stranica u karijeri Evolucije otvara 2012. kada se Dragiša, zajedno sa pevačicom Ilanom Marinjes Von Arx (rođenom Švajcarkinjom) seli u Srbiju i od tada je baza grupe Evolucija u Ćupriji. U nešto izmenjenoj postavi naredne tri godine grupa nastupa na moto skupovima i letnjim festivalima.
U jesen 2014. Evolucija počinje sa radom na drugom studijskom albumu. Album je sniman u Kragujevačkom studiju „*** omladine“ sa producentom Draganom Uroševićem i snimateljem Ivanom Ilićem. Drugi studijski album pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana je ugledao 15. marta 2016. I drugi studijski album izdat je za izdavačku kuću Take it or leave it. Za singlove „Letim“, „Kao iz sna“ i „Nisam za tebe ja“ urađeni su video spotovi. Album dobija odlične ocene muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu i nailazi na odličan prijem kod publike. Grupa je odmah po izlasku albuma krenula na promotivnu turneju. Pored klubova, moto skupova i gradskih trgova izdvajaju se nastupi na „Vrnjačkom karnevalu“, „Beogradskom Beer festu“ i „Beogradskom autorskom rok festivalu“. U sklopu promocije albuma urađena je i Beogradska promocija albuma u prostorijama Udruženja rok muzičara Srbije.
U pripremi je i Engleska verzija albuma „Igra počinje“.
Vokal: Ilana Marinjes-von Arx,
Bas gitara: Dragiša Marinjes,
Solo gitara: Stevan Miletić,
Ritam gitara: Igor Miladinović
Bubnjevi: Goran Nikolić





Recenzije:
"..it is a non-stop tsunami of further catchy and oh so melodic tracks that come pounding out of the speakers... and I must say I do rather like this all killer no filler release – very catchy and very melodic...  9/10 (Dave) www.ravenheartmusic.com

Нема коментара:

Постави коментар