четвртак, 30. новембар 2017.

Divlje svinje i Crveni karton , 02. decembra u Sokobanji




Publici u Sokobanji, po prvi put, će se predstaviti novosadski pank bend Divlje svinje svojim debi albumom “Ne gledajte televiziju“, 02.decembra u klubu “the Saloon“, dok će im podrška na koncertu biti kruševački Crveni karton.

Divlje svinje su pank rok bend iz Novog Sada. Nastale su početkom 2016. godine voljom četiri čoveka, da kroz pank muziku izbace iz sebe svu svoju energiju i emocije. Kroz naredna četiri godišnja doba, Aleksa, Steva, Novelja i Frane su se zatvorili u prostoriju, napravili šesnaest pesama, potom ušli u studio i snimili te pesme.

Oštri, kritički tekstovi, sirovi r’n’r rifovi i pank ritmovi ove četvorke će vas sigurno vratiti u vreme starog dobrog panka!

Album “Ne gledajte televiziju“ je sigurno jedan od najboljih pank albuma koji su izašli u 2016-oj godini!




Bend Crveni karton je jedan od najaktivnijih pank bendova u Srbiji, sa preko 60 koncerata, 15 festivala za godinu dana.

Tekstovi pesama su, ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva „Ima nade”, “Za bolje sutra“, „Buđenje“, „Da pređemo na stvar“… i govore o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu.

Celokupna priča benda simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji nam je pokucao na vrata pre par decenija, raskomotio se i odomaćio i izgleda nema nameru da ode, a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac i samozadovoljstvo, hedonizam i megalomanija.

Za sada imaju snimljena dva albuma “Bekstvo u relanost“ i “Budjenje“, a početkom 2018. planiraju i treći studijski album pod nazivom “Čitaj između redova“.


Нема коментара:

Постави коментар