недеља, 15. октобар 2017.

Nitaj Herškovic na Beogradskom džez festivalu





Mladi izraelski pijanista Nitaj Herškovic nastupiće 27. oktobra u Velikoj sali Doma omladine Beograda u okviru 33. Beogradskog džez festivala.

Herškovic zablistao je u džez svetu kada ga je sa samo 24. godine Avišaj Koen predstavio na brilijantnom duo albumu Duende.


U međuvremenu je još dva puta snimao sa ovim veoma popularnim kontrabasistom, stičući samopouzdanje da se upusti u solo karijeru.

Posle nekoliko godina konstantog snimanja i nastupanja uz Koena, Herškovic je prošle godine objavio svoj debi album I Asked You A Question uz odlične kritike širom sveta i oduševljenje naročito mlade publike.

Brzo prihvaćen i priznat kao jedan od najinteresantnijih mladih kompozitora i muzičara na svetskoj sceni, Nitaj Herškovic je osvojio srca publike gde god je nastupao, pleneći svojom osetljivom i emotivnom autorskom muzikom.

Ukrštajući džez sa hip hopom i elementima vorld muzike, ali nikad ne odstupajući od osnovne džez vizije, Herškovic je muzički revolucionar koji otkriva novi pravac u kome ova muzika može da ide.

Ovaj nesvakidašnji autor je i sam imao zanimljivo detinjstvo – rođen je u Maroku, odakle mu je majka, dok je otac poreklom iz Poljske i kao veoma mlad se preselio u Tel Aviv gde se školovao kao pijanista, studirajući džez i klasiku paralelno.

Kao izuzetan talenat, četiri godine uzastopce bio je dobitnik stipendije Izraelsko-američke muzičke fondacije (AICF).

U kratkom periodu nastupao je sa velikim brojem džez umetnika širom sveta, ispoljavajući zanimanje i za analognu elektroniku, koju predstavlja na debi-albumu, i za akustične nastupe, kakav će održati u Beogradu.


Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар