среда, 18. октобар 2017.

18. Internacionalni džez festival Kragujevac 28. i 29. oktobra




U organizaciji agencije “Rekreativno DUD“ pod pokroviteljstvom grada Kragujevca ove godine 28. i 29. oktobra u sali Prve kragujevačke gimnazije biće održan 18. Internacionalni Jazz festival.


“Festival ove godine otvara subotički bend Iz principa, najmlađi džez bend u Srbiji. Pomalo ima simbolike u tome, osim što su nabolji i najmlađi džez sastav, momci su rođeni u godini kada je bilo prvo izdanje Internacionalnog džez festivala a naš festival obeležava punoletstvo”, rekao je Gordan Matić, direktor festivala.

U nastavku prve večeri nastupiće Luca Dell Anna Quartet iz Italije i jedno od najzvučnijih imena svetske džez underground scene Kris Davis i Bill Drummond, pijanistkinja i bubnjar iz Njujorka.

Druge večeri nastupiće nemačka kompozitorka i bubnjar iz Nemačke, Eva Klesse Quartet i zatim čuveni Karl Ratzer iz Austrije, jedan od najpoznatijih evropskih džez gitarista. Ovogodišnji festival zatvoriće gosti iz Turske, Ilhan Ersahins Istambul Sessions.

 Cena dnevne karte je 750 dinara.

U okviru XVIII Internacionalnog džez festivala predviđena je izložba najboljih plakata koja će biti postavljena u šoping centru Kragujevac Plaza u periodu od 20. do 25. oktobra a biće organizovana i nagradna igra od 26. do 28. oktobra u okviru koje će biti podeljene ulaznice za oba festivalska dana.




Нема коментара:

Постави коментар