среда, 27. септембар 2017.

Posveta kralju funka: Dino Dvornik dobija svoju skulpturu




Tematski park Rock’n’Rolla u Hatzovoj ulici u Zagrebu ovoga petka, 29. septembra, slavi Dinu Dvornika. Skulptura najveće zvezde i pionira hrvatskog funka Dine Dvornika u tematskome parku pridružiće se Lemmyju Kilmisteru, Ramonesima, Joeu Strummeru, Johnu Lennonu, Nicku Caveu, Amy Winehouse, Jimmyju Hendrixu, Iggyju Popu, Davidu Bowieju i ostalim svetskim legendama.

Skulptura Dine Dvornika biće prva skulptura hrvatskog muzičara među svetskim velikanima, a autor skulpture je zagrebački akademski vajar Tomislav Heršak.


Dino Dvornik je ostavio neizbrisiv trag u istoriji hrvatske muzike, a bio je poznat po ekscentričnoj scenskoj pojavi, energičnim nastupima i unikatnom vokalu.
Već od samih početaka karijere, Dvornik je imao svoju viziju muzike te je bio istrajan u stvaranju i objavljivanju novih materijala. Muzičku nagradu Porin  je osvojio četiri puta, osam puta posmrtno, a osim muzikom, jedno se vreme bavio i glumom. Dino Dvornik preminuo je 2008. godine.

Tematski park Rock’n’Rolla sve koji obožavaju legendarnog Dina poziva na veliki party “Udri jače manijače” u vrtu u petak od 20 sati (dvorište Beertije i Klub-.a). Ulaz je besplatan.

Muzikahr


Нема коментара:

Постави коментар