среда, 27. септембар 2017.

Alex Jonsson i Barbarisms 06. oktobra u SKC-u Kragujevac

U petak 06. oktobra u Kontakt galeriji, SKC Kragujevac predstavlja alternativnu skandinavsku scenu! Nastupaju danski kantautor Alex Jonsson i švedski bend Barbarisms!

Alex Jonsson je danski nagrađivan gitarista i kompozitor. Trenutno živi i radi u Kopenhagenu. Završio je master studije, Nordic Masters of Jazz na prestižnoj Kraljevskoj akademiji. Od tada, ukazala mu se prilika da nastupa u Danskoj i u inostranstvu. Bio je na turneji po Nemačkoj i Češkoj, kao i po baltičkim zemljama. Muzički stil mu je raznovrsan,poznat je po svom nordijskom i melanholičkom izrazu – i kao kompozitor i solista. Ima sedam nominacija za dansku muzičku nagradu: “Najbolji novi jazz akt” (2013 i 2015), “Najbolji jazz vokalni album godine” (2012 i 2015), “Najbolji crossover jazz album godine” (2015 i 2016) i “Najbolji novi folk akt” (2016). Prošle godine je izdao treći solo album, “Heart of gold”.

Barbarisms je tročlani bend iz Stokholma, čiji je frontmen američki tekstopisac Nikolas Faraone. Bend je nastao nakon što je zajednički prijatelj upoznao gitaristu Toma Skanca sa Nikolasom. Robin Af Ekenstam se priključio da svira bubnjeve i bend je počeo da radi na pesmama koje je Nikolas pisao dok je živeo i nastupao u Parizu. Eksperimentišu dosta sa metodom lo-fi snimaka.

Promovišući svoj prvi album, delili su binu sa muzičarima kao što su Jens Lekman, Timber Timbre, Alice Boman i Micah P Hinson.

“Browser “ je drugi album koji su izdali prošle godine za italijansku muzičku izdavačku kuću A Modest Proposal.

Cena ulaznice je 200 dinara

Нема коментара:

Постави коментар